Κάτι μοναδικό συνέβη και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους συμμετείχαν στο ποντιακό πανηγύρι του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου 2022 στον Ασπρόπυργο Αττικής. 

Ο άνθρωπος που κάθεται στο καροτσάκι είναι γεμάτος ψυχή, η δύναμη και το κούνημα των χεριών του στους ρυθμούς της ποντιακής λύρας, στους ήχους του χορού Σέρρα, δείχνουν πως η αξία της ζωής είναι αυτή που καθορίζει τις ενέργειές του.
Και οι χορευτές με δύναμη έως τα Παρχάρια του Πόντου, αφιερώνουν τον χορό των χορών των Ποντίων, σε όλους τους ανθρώπους που η μοίρα της ζωής τους στέρησε το δικαίωμα της κίνησης.
Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα, η Ayse Tursun, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο fb, γράφοντας: «Με ένα συγκλονιστικό γεγονός ολοκληρώθηκε το διήμερο ποντιακό πανηγύρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 στον Ασπρόπυργο Αττικής».
Και ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης, χοροδιδάσκαλος, δημοσιογράφος, αλλά και ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων που έτρεξε από την Ελλάδα έως την Παναγία Σουμελά στον Πόντο, έγραψε κι ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο fb: Δεν μπορούσα να μην αφιερώσω αυτόν τον χορό, των χορό των χορών μας (σέρρα), στον Γιάννης Μυστακόπουλος! Έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ χορευτή! Έναν δυνατό πρωτοχορευτή που είχα την χαρά να χορεύω δίπλα του αρκετές φορές σε γλέντια κι όχι μόνο. Έναν φίλο που όταν έμαθα τι του συνέβη συγκλονίστικα… Η μοίρα μας παίζει διάφορα παιχνίδια. Εμείς οι άνθρωποι να είμαστε όσο και όπως μπορούμε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δίπλα! Νομίζω η χαρά του Γιάννη χθες, μπροστά μας σα να χόρευε μαζί μας, ήταν απερίγραπτη!
Ayse Tursun ο φακός σου κατέγραψε χθες κάτι συγκλονιστικό, κάτι μοναδικό! Άνθρωπος σε καρότσι ήταν αυτός που με μεγάλωσε, με γαλούχησε, με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Ήταν η γιαγιά μου, η Άννη, ΑΜΕΑ κι αυτή! Έχεις κι εσύ τον αδελφό σου σε παρόμοια κατάσταση… Οπότε ξερεις τι δώρο ήταν αυτό για όλους! Όμορφα δώρα ζωής είναι αυτά…