Η ένωση ποντίων Χαλανδρίου πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό της, στο κέντρο νεότητας του δήμου Χαλανδρίου την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.

Ο κόσμος γέμισε το κέντρο και παρακολούθησε τα χορευτικά του συλλόγου, των αρχαρίων, των ενηλίκων και το χορευτικό του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Παρασκευόπουλος αφού χαιρέτησε και ευχήθηκε τους καλεσμένους μεταξύ άλλων τόνισε: «Πέρυσι για πρώτη φορά στη ζωή μου επισκέφθηκα την πατρίδα μας. Τον Εύξεινο Πόντο. 11 ολόκληρες ημέρες στην Τραπεζούντα τόπος υπέροχος, όπως τον είχα φανταστεί από τις αναφορές της γιαγιάς και του παππού μου. Στο μυαλό μου ακόμα το βουητό του ποταμού της Παναγίας Σουμελάς και τα λόγια της γιαγιάς μου Παρθένας.., «Άχ ρίζα μ’ – άχ πατρίδα μ’».

XAIDARI.ENOSI.PONTION.PARASKEVOPOYLOS.XOROS.28.23

 

Για αυτήν την πατρίδα, για τους 353.000 θύματα της γενοκτονίας έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την παράδοση, τα ήθη και έθιμα την ποντιακή διάλεκτο και να αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη διάρκεια του γεύματος εκτός των άλλων προσφέρθηκαν στον κόσμο και ποντιακά εδέσματα, πιροσκία, πισία, τσιριχτά, ωτία, τανομένον σουρβά, μαύρα λάχανα με τα φασούλια, στύπα, καβουρμά και επιδόρπιο χοσάφ.

XAIDARI.ENOSI.PONTION.XOROS.28.22

 

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν εκ μέρους της περιφέρειας Αττικής ο κ. Ζαφειρόπουλος, η δημοτική σύμβουλος κ. Κατερίνα Καζάνη, εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», Χαϊδαρίου «Η ΛΥΡΑ», σύλλογος Ποντίων Ζωγράφου, εκπρόσωποι του συλλόγου Ηπειρωτών, Μικρασιατών, Κρητών, η συγγραφέας κα. Αλεξάνδρου, και πολλοί φίλοι του συλλόγου.