Την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, επισκέφθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του συλλόγου της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, για να συνδράμουν οικονομικά στην εκστρατεία υποστήριξης «ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ»,  που στόχο έχει τη συγκέντρωση απαιτούμενου χρηματικού ποσού για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του 2ου ορόφου και τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου χώρου εκδηλώσεων.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας «η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι μια από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες του κόσμου με πάνω από 800 επισκέπτες ημερησίως.

 

Το 2010, απέσπασε το Βραβείο «Πρόσβαση στη γνώση» του Ιδρύματος Billand Melinda Gates, έχοντας διακριθεί ανάμεσα σε 350 υποψηφιότητες παγκοσμίως.

 

EFXINOS.LESXI.XARIESSAS.BEROIA.29.2.20165

 

 

Το καινοτόμο έργο της, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της την έχουν καταστήσει ως Εθνικό και Διεθνές πρότυπο ως πυρήνας γνώσης και πολιτισμού, κάτι το οποίο δεν άφησε ασυγκίνητο την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, μιας και η σχέση μεταξύ παράδοσης και βιβλίου είναι αλληλένδετη... επισφράγιση αυτού.

 

EFXINOS.LESXI.XARIESSAS.BEROIA.29.2.20161

 

 

«ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ» η φωνή των μελών μας που εισακούστηκε στους διαδρόμους της υπερσύγχρονης βιβλιοθήκης.

 

EFXINOS.LESXI.XARIESSAS.BEROIA.29.2.20164

 

Με αφορμή λοιπόν την ανάδειξη της προγραμματισμένης ανακαίνισης της βιβλιοθήκης τα μέλη μας ταύτισαν το βιβλίο και την διαχρονικότητα του με αυτή της παράδοσης.

 

EFXINOS.LESXI.XARIESSAS.BEROIA.29.2.20163

 

 

Η συνεύρεση των δύο αυτών στοιχείων αποτέλεσε ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να περιηγηθούν στους χώρους της, να διαβάσουν καθώς και να δανειστούν βιβλία της, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.