Ο Σύλλογος Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την απόφαση των δημοσιογραφικών ενώσεων στην Ελλάδα για την ανακήρυξη της 21ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης στον δημοσιογράφο εθνομάρτυρα του Πόντου, 100 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε επιστολή της, με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2021, ζητά από τα μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να συμβάλλουν διοργανώνοντας κάθε χρόνο εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στον εθνομάρτυρα, ο οποίος απαγχονίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αμάσεια, αλλά και στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης και στην ίδια τη Δημοκρατία.

KAPETANIDIS.NIKOS.POESY

Η ΠΟΕΣΥ υλοποίησε με αυτόν τον τρόπο το αίτημα του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββα Αναστασιάδη. Ο πολιτικός σε επιστολή του, με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2021, εκφράζοντας τη βούληση του συνόλου του ελληνικού κοινοβουλίου κυρίως των ποντιακής καταγωγής βουλευτών, μετέφερε την πρόταση καθιέρωσης ετήσιας ημέρας τιμής στη μνήμη του ήρωα.

KAPETANIDIS.NIKOS.ESHEA

Η ΕΣΗΕΑ κατά τη συνεδρίασή της, της 19ης Οκτωβρίου 2021, έκανε αποδεκτό το αίτημά σας να συμμετέχει στην ετήσια ημέρα μνήμης της 21ης Σεπτεμβρίου για τον Πόντιο δημοσιογράφο και εκδότη Νίκο Καπετανίδη.

Μάλιστα στην πρωτοκολημένη απαντητική της επιστολή προς την ΠΟΕΣΥ, η Ένωση Συντακτών Ημερήσεων Εφημερίδων Αθήνας γνωστοποίησε, ότι για το ζήτημα θα λάβει ενημέρωση η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 η καλλιτεχνική παράσταση Δέηση Πόντου προς τιμήν του Νίκου Καπετανίδη και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, δύο εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Δράσης Νίκος Καπετανίδης, τα μέλη του οποίου συνέδραμαν τα μέγιστα για την αναγνώριση του ήρωα από τον εν Ελλάδι δημοσιογραφικό κόσμο.