Την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων της ανακοίνωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, μετά από μεγάλο διάστημα που υπήρχε αναστολή δραστηριοτήτων, λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού, από την Άνοιξη του 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Νικόλαος Τουμπουλίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου, «μετά την πάροδο αναστολής της λειτουργίας των τμημάτων της λέσχης λόγω επιβολής υγειονομικών μέτρων ένεκα της πανδημίας COVID-19 έφτασε η ώρα για την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου μας με την έναρξη λειτουργίας όλων των τμημάτων μας.

Έχοντας υπόψη μας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα ξεκινάμε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανή τη γνήσια ποντιακή παράδοση στη διάλεκτο, τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τη λαογραφία και το τραγούδι.

BERIA.EFXINOS.LESXH.ENARXI.TMHMATON.AFISA.10.2021

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν από 17 Οκτωβρίου 2021, έχουν όπως παρακάτω:

Υπεύθυνος Τμημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο

Κοτίδης Ιωάννης

Τμήματα Ποντιακών Χορών

Χοροδιδάσκαλος: Ιντζεβίδης Βαγγέλης

Τμήμα  ενηλίκων αρχαρίων ποντιακών χορών

Υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος: Παλασίδης Κυριάκος

Τμήματα ποντιακής διαλέκτου:

Δασκάλα: Μαχαιρίδου Αναστασία

Τμήμα θεάτρου (ενηλίκων)

Υπεύθυνος: Φωτιάδης Φιλοκτήμων

Τμήμα θεάτρου (παιδικό)

Υπεύθυνοι: Πουλτίδου Κική και Κουβρακίδης Αντώνης

Τμήμα εκμάθησης Νταουλιού και Κρουστών

Δάσκαλος: Ουσταμπασίδης Δημήτρης

Τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας

Δάσκαλος: Καλιοτζίδης Χρήστος

Τμήμα  εκμάθησης πνευστών μουσικών οργάνων (γαβάλ – αγγείο)

Δάσκαλος: Φολίνας Βασίλης

Οι εγγραφές άρχισαν στη Γραμματεία της λέσχης και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Λέσχης, στο Πανόραμα Βέροιας ( Λ. Πορφύρα 1). Τηλ. επικοινωνίας-ενημέρωσης: 2331072060 από Κυριακή έως Πέμπτη,  Ώρες: 5 – 9 μ.μ. και 6983503676 (πρόεδρος).

Η νέα χρονιά ξεκινά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στα μέλη του συλλόγου μας θα λειτουργήσουμε με συνέπεια, όπως καθορίζουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, για την ασφάλεια της υγείας όλων μας.

Σας ευχόμαστε καλή εκπαιδευτική χρονιά με υγεία και σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιήσουμε και αυτήν την χρονιά όλοι μαζί, στη μεγάλη οικογένεια της λέσχης».