Την πρώτη της ανοιχτή συνεδρίαση μετά την πανδημία του Κορωναϊού από το φθινόπωρο πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, στην προσφυγομάνα Καλαμαριά, στην αρχή πήρε μέρος και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την εξέλιξη της διαδικασίας για να γίνουν τα Απολυμαντήρια Καλαμαριάς, Τόπος Ιστορικής Μνήμης.

POE.KALAAMARIA.D.S.30.5.2021 5

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (Φωτογραφία Φόρης Πεταλίδης, efxinospontos.gr)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, «σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30-5-2021 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της «Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς», στην Θεσσαλονίκη, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ακόμη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης ενώ με την παρουσία του τίμησε και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης.

POE.KALAAMARIA.D.S.30.5.2021 4

Η Στέλλα Γεωργιάδου γραμματέας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ, καρφιτσώνει στο πέτο του δημάρχου Καλαμαριάς Ιωάννη Δαρδαμανέλη, το λογότυπο της Γενοκτονίας G κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (Φωτογραφία Φόρης Πεταλίδης, efxinospontos.gr)

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της «Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς» κ. Κωνσταντίνο Ζώη για την πρόθυμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων, της υποδειγματικής φιλοξενίας καθώς και για την στήριξη στις δράσεις της ομοσπονδίας.

POE.KALAAMARIA.D.S.30.5.2021 2

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης με το λογότυπο της Γενοκτονίας G στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (Φωτογραφία Φόρης Πεταλίδης, efxinospontos.gr)

Στην συνέχεια των εργασιών της συνεδρίασης στον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη, αποδόθηκε τιμής ένεκεν καρφίτσα πέτου με το επετειακό λογότυπο της Γενοκτονίας [G]. O Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τα μέλη της ομοσπονδίας και τους συνεχάρη για το έργο τους, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό και ενημέρωσε πως οι ενέργειες για την τοποθέτηση μνημείου για τον προσφυγικό ελληνισμό στον χώρο που βρίσκονταν τα λοιμοκαθαρτήρια της Καλαμαριάς εξελίσσονται ικανοποιητικά.

DARDAMANELHS.IOANNHS.POE.KALAAMARIA.D.S.30.5.2021 3

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης, με το λογότυπο της Γενοκτονίας G στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (Φωτογραφία Φόρης Πεταλίδης, efxinospontos.gr)

Ακόμη εξέφρασε την προθυμία του για συνεργασία προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε θέματα πολιτισμού.

POE.KALAMARIA.D.S.6.IMG 1128

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (Φωτογραφία Φόρης Πεταλίδης, efxinospontos.gr)

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν του απολογισμού των εκδηλώσεων Μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και του οικονομικού απολογισμού, συζήτησε θέματα της επικαιρότητας και τις θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω σε αυτά, καθώς επίσης ενέργειες και δραστηριότητες των επόμενων μηνών.

POE.KALAMARIA.D.S.7IMG 1102

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (Φωτογραφία Φόρης Πεταλίδης, efxinospontos.gr)

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στις 25-7-2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, στις 29-8-2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στις 19-9-2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης.

Η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας προγραμματίζεται για τις 3-10-2021, για την οποία θα σταλεί στα σωματεία μέλη της ξεχωριστή ενημέρωση».