Εννέα μελετητές, ιστορικοί και ερευνητές συναντώνται το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 με θέμα «Ο ελληνικός και διεθνής Τύπος πριν, κατά και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή».

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο του 5ου Επιστημονικού Συμποσίου που διοργανώνει διαδικτυακά φέτος το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.) του Δήμου Κηφισιάς.

Ο Τύπος της Πόλης, οι προσεγγίσεις του Ελλαδικού Τύπου, οι αποτυπώσεις στην εκκλησιαστική αλήθεια, οι ανταποκρίσεις του Χέμινγουει, η διαδρομή του Φαλτάιτς, η μικρασιατική εκστρατεία του Μισαηλίδη, η έκρυθμη κατάσταση στον Πόντο μέσα από τον αμερικανικό Τύπο, η συμβολή της εφημερίδας «Εποχή» και ο ρόλος της «Καθημερινής» θα αναλυθούν στις δυο μέρες του Συμποσίου.

Συμμετέχουν οι:

Βλάσης Αγτζίδης, Ιστορικός – Ερευνητής.

Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβυς ε.τ.

Σταύρος Ανεστίδης, Ιστορικός-Υποδιευθυντής Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Λάζαρος Βασιλειάδης, Ιστορικός - υπ. Δρ. ΠΑΜΑΚ.

Βλάσης Βλασίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΑΜΑΚ.

Λένα Διβάνη, Συγγραφέας - Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

Κώστας Καπετανίδης, Συγγραφέας – Μελετητής.

Ειρήνη Σαρίογλου, Ιστορικός - Γ. Γ. ΙΔΙΣΜΕ.

Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος.

Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο επίτιμος Πρόεδρος και καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Λινός και η πρόεδρος του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. Έφη Κούτση.

Γλώσσα εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα καθώς και στα αγγλικά. Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την διημερίδα στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. http://www.kemme.gr/ ή στο κανάλι του K.E.M.M.E. στο YouTube. Εγγραφή μπορείτε να κάνετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UC9dvsw8Uo33tyP3oeXG_8Fg