Έφυγε πρόωρα από κοντά μας την Κυριακή του Πάσχα, ο διεθνούς φήμης ομογενής ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παύλος Αρζουμανίδης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Μόσχα και σε ολόκληρη τη Ρωσία, ένας ένθερμος των δικαίων του ελληνισμού και ιδιαίτερα του ποντιακού ελληνισμού.

Για τον θάνατο του Παύλου Αρζουμανίδης, εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν η πρόεδρος Χριστίνα Σαχινίδου – Τσαρτσίδου και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, στην οποία αναφέρεται:

«Συλλυπητήριο μήνυμα Π.Ο.Π.Σ. για το θάνατο του Παύλου Αρζουμανίδη.

Με ανείπωτη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων αποχαιρετά έναν φλογερό Έλληνα Πατριώτη ομογενή και διεθνούς φήμης ζωγράφο και ακαδημαϊκό, τον Παύλο Αρζουμανίδη, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας.

ARZOYMANIDIS.PAVLOS.MOSXA.n

Ο διακεκριμένος Πόντιος εικαστικός Παύλος Αρζουμανίδης υπηρέτησε με απαράμιλλη συνέπεια και ήθος τον Πολιτισμό και τις Τέχνες από σπουδαίες θέσεις ευθύνης. Υπήρξε Ακαδημαϊκός - Μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Ένωσης Εικαστικών ενώ για την προσφορά του στο χώρο του Πολιτισμού του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε για το πηγαίο χαμόγελό του, την ευγένεια της ψυχής του αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την Μητέρα - Πατρίδα, την Ελλάδα, η γη της οποίας θα τον αγκαλιάζει πλέον για πάντα.

Στον αδελφό του και ταμία της Π.Ο.Π.Σ., Ισαάκ Αρζουμανίδη αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Αιωνία του η Μνήμη».