Ο απολογισμός δράσεων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠοΣ) Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έγινε κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας που έλαβε χώρα στην έδρα του Συλλόγου Ποντίων Αλεξανδρείας και Περιχώρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, στις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠοΣ) Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν, ο πρόεδρος Ευστάθιος Κατσίδης και ο γραμματέας Αθανάσιος Σεφερίδης, «στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βαρυθυμιάδης Γιώργος και ο ταμίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Καγκελίδης Αντώνιος.

Στην συνεδρίαση έλαβε μέρος και η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Στην θέση του προέδρου της συνέλευση εκλέχθηκε ο Καγκελίδης Αντώνιος ταμίας της ΠΟΕ και γραμματέας ο Παπαδόπουλος Δημήτριος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ.

Το λόγο έλαβε από τον Πρόεδρο της συνέλευσης ο Πρόεδρος του ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Κατσίδης Ευστάθιος και ανέπτυξε την δράση του ΣΠοΣ την χρονιά που πέρασε.

Οι δράσεις ήταν περιορισμένες, καθώς αναβλήθηκε το προγραμματισμένο 14ο παιδικό φεστιβάλ του ΣΠοΣ που είχε προγραμματιστεί για τον δήμο Σερρών, καθώς και το φεστιβάλ θεάτρου από τις θεατρικές ομάδες των συλλόγων του ΣΠοΣ που είχε προγραμματιστεί για το Κιλκίς τον Σεπτέμβριο του 2020.

Έγιναν δράσεις μέσω ιντερνέτ και πολλές συνεδριάσεις μιας και μας δόθηκε χρόνος λόγω covid 19.

Οικονομικός απολογισμός δεν υπάρχει μιας και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ το ΣΠοΣ δεν κρατάει χρήματα.

Κατόπιν έλαβε τον λόγο η γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Δεμερτζίδου Μαρία και έκανε απολογισμό της δράσης της νεολαίας του ΣΠοΣ.

Οι δράσεις ήταν περιορισμένες λόγω covid 19 παρόλα αυτά έγιναν διάφορες δράσεις μέσω ιντερνέτ (εκπομπές) με αποκορύφωμα της συλλογή και αποστολή μεγάλης ποσότητας τροφίμων στον Δήμο Αργιθέας της Καρδίτσας με την βοήθεια του ΔΣ του ΣΠοΣ και των Συλλόγων σε όλη την περιφέρεια μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Κατσίδης Ευστάθιος κάλεσε τους συλλόγους να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 2020.

Στην συνεδρίαση έγινε μεγάλη συζήτηση με το πρόεδρο της ΠΟΕ και τους συλλόγους για το τι μέλει γενέσθαι με τα μέτρα και τις οδηγίες των υπουργείων.

Ενημερώθηκαν οι σύλλογοι από τον ταμία της ΠΟΕ Καγκελίδη Αντώνιο για τους κωδικούς που θα πρέπει να έχουν οι σύλλογοι για να μπορούν να επιχορηγούνται και πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας παρευρέθηκαν πολλοί σύλλογοι του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων.

Στην συνεδρίαση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα – μάσκες ,αποστάσεις, αντισηπτικά, χωρίς χαιρετισμούς και εναγκαλισμούς για την αποφυγή διάδοσης του covid 19».