Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, εξελέγη νέος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) μετά τις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη των 14 νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ήταν μέχρι πρόσφατα, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, οι νεοεκλεγέντες συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως ακολούθως. Εκτός των 14 νέων μελών της Ομοσπονδίας, στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν και οι πρόεδροι των πέντε Συνδέσμων Ποντιακών Σωματείων της ΠΟΕ, από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το νομό Θεσσαλονίκης, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, και τη Νότια Ελλάδα και τις Νήσους, οι οποίοι εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου 2019, συμμετείχαν περισσότερα από 140 πρωτοβάθμια ποντιακά σωματεία και ψήφισαν 245 αντιπρόσωποι. Έγκυρα 238 και άκυρα 7. Κατά τη συγκρότησή τους σε σώμα, οι εκλεγέντες έλαβαν. 

POE.NEO.D.S.24.11.2019 1

Πρόεδρος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, 16 υπέρ, τρία λευκά.

Γραμματέας, Αθηνά Σωτηριάδου, 16 υπέρ, τρία λευκά.

Α' Αντιπρόεδρος, Αλέξανδρος Εφραιμίδης, 16 υπέρ, τρία λευκά.

Β’ Αντιπρόεδρος, Ελένη Βασιλειάδου, 16 υπέρ, τρία λευκά.

Ταμίας, Αντώνης Καγκελίδης, 17 ψήφοι υπέρ, δύο λευκά.

Αναπληρωτής Γραμματέας, Νικηφόρος Φουληράς, 16 ψήφοι υπέρ, τρία λευκά.

POE.NEO.D.S.24.11.2019 2

Μέλη: Βασιλειάδης Θωμάς. Αντωνιάδης Αναστάσιος. Καπουρτίδης Χαράλαμπος. Παπαδόπουλος Δημήτριος. Aλεξανδρίδης Σάββας. Κυριακού Γεώργιος. Ιωσηφίδης Κυριάκος. Τσαρσιταλίδης Ιωάννης. Γρηγόρης Κεσαπίδης (πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Παύλος Γαλεγαλίδης (πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης), Στάθης Κατσίδης (πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας), Στάθης Αμαραντίδης (πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου) και Χρήστος Δημόπουλος (πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων).

POE.NEO.D.S.24.11.2019 3

Η Εξελεγκτική Επιτροπή

Οι τρεις εκλεγέντες της Εξελεγκτικής Επιτροπής, συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Γεώργιος Μαυρομάτης. Γραμματέας Θεοδώρα Σεμερτζίδου. Μέλος Θεόδωρος Κουνατίδης.