Στο 11ο φεστιβάλ ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) που διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στη Λευκόβρυση Κοζάνης, συμμετείχε και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και  Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, όπως κάθε χρόνο, με τη χορευτική της ομάδα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του συλλόγου που υπογράφουν ο πρόεδρος Κοσμάς Αποστολίδης και γραμματέας Νόπη Παπαδοπούλου, «στη μεγάλη αυτή γιορτή πολιτισμού, χόρεψαν πάνω από 2.500 χορευτές από τα 450 περίπου σωματεία που συγκροτούν την Π.Ο.Ε., σε ένα κατάμεστο από 4.000 και πλέον θεατές, κλειστό γυμναστήριο.

POE.PONTIOI.TRIKALA.KOZANH.17.10.2015.22

Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην μνήμη των αειμνήστων ποντίων, του ακαδημαϊκού Πολυχρόνη Ενεπεκίδη και του μεγάλου πολιτικού ανδρός και ιατρού Ιωάννη Πασαλίδη.

POE.11.FESTIBAL.XORON.KOZANH.17.1O.2015 3

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων ανταποκρινομένη στην πρόσκληση της Π.Ο.Ε. να συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, χόρεψε τους χορούς «Αρχουλαμά», «Ούτσαϊ», «Τερς», «Τικ τρομαχτόν», και «Κοτσαγκέλ».

POE.11.FESTIBAL.XORON.KOZANH.17.1O.2015 1

Τη χορευτική ομάδα συνόδεψαν η γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Νόπη Παπαδοπούλου, η ταμίας του διοικητικού συμβουλίου Μαργαρίτα Τοπαλίδου, καθώς και μέλη και φίλοι του συλλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά το χοροδιδάσκαλο Αχιλλέα Λέρα και τους χορευτές για την άξια εκπροσώπηση στο σημαντικό αυτό θεσμό».

POE.11.LABARA.FESTIBAL.KOZANH.17.10.2015.3