Το καυτό θέμα της επαναχορήγησης των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών Ποντίων παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, των ομογενών από τη Βόρειο Ήπειρο, από την Κωνσταντινούπολη αλλά και οικονομικών μεταναστών στο εξωτερικό που έχουν επιστρέψει στην χώρα, έθεσε στη διάρκεια της ομιλίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Τριανταφυλλίδης.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέκος Τριανταφυλλίδης, κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν μια καθαρή απάντηση για το χρόνο εφαρμογής του άρθρου 31 του ν. 4331/2015. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν.4331/2015 θα έπρεπε να έχει επαναχορηγηθεί η σύνταξη των 260 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ: « Η επαναφορά και η επαναχορήγηση της σύνταξης αποτελεί το ελάχιστο και αναγκαίο μέσο για την επιβίωσή τους και συνάμα μια πράξη ηθικής αναγνώρισης και κοινωνικής επιβεβαίωσης της παρουσίας τους από την ελληνική πολιτεία».

Για να δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία επί των προγραμματικών δηλώσεων ακολουθείστε το ακόλουθο Link