Το θεατρικό έργο της Γιούλης Γεωργιάδου, «Σ’ αντιπαροχής τον καιρόν», σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή ηθοποιών του ερασιτεχνικού ποντιακού θεάτρου, ανεβάζει ο Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», στο Δημοτικό Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, και ώρα 19.00.

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», λειτουργεί εδώ και χρόνια, παρουσιάζοντας διάφορα έργα της ποντιακής θεατρικής παραγωγής και αποτελεί έναν από τους πυλώνες του ιστορικού σωματείου της προσφυγομάνας Καλαμαριάς, εκεί όπου πρωτοέφτασαν στα «Απολυμαντήρια» της Αρετσούς στο Δήμο Καλαμαριάς.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Πρόκειται για μια Κοινωνική Σάτιρα της εποχής της αντιπαροχής του ’60. Αφορά τρεις γενεές: Την πρώτη των προσφύγων, την δεύτερη των παιδιών τους που ακόμα ζει και των παιδιών τους. Όλοι έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, μέσω της αντιπαροχής του διώροφου που τους δόθηκε από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων. Με δολοπλοκίες, ψέματα και κωμικοτραγικές καταστάσεις δημιουργούνται συνεχείς ανατροπές, μέχρι την αποκάλυψη των προθέσεων όλων, που είναι η αντιπαροχή προς όφελος τους. Στόχος μου είναι η καταγραφή και καταδίκη των διαχρονικών κοινωνικών προβλημάτων, όπως της στέγασης, του νεοπλουτισμού και της αλλαγής συμπεριφοράς των παιδιών, της νέας γενιάς, απέναντι σ’ εκείνους τους γονείς που δεν θέλουν ν’ αδικούν τα παιδιά τους.

Η Συγγραφέας Γιούλη Γεωργιάδου