Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου, του ποντιακής καταγωγής ηθοποιού και τραγουδιστή, ο οποίος εξέφρασε μέσα από τις ταινίες και τα τραγούδια του, τον πόνο της προσφυγιάς, της αδικίας, αλλά και της ελπίδας, έστειλαν με μηνύματά τους, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) και η Πανελλλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού και τραγουδιστή Νίκου Ξανθόπουλου

Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκε ο Ποντιακός Ελληνισμός και όχι μόνο, τον αδόκητο χαμό του σπουδαίου ηθοποιού και τραγουδιστή Νίκου Ξανθόπουλου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Αττικής το 1934 από πρόσφυγες γονείς Ποντιακής καταγωγής και μεγάλωσε φτωχικά. Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο κανείς, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1960 γράφοντας τη δική του ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο και το τραγούδι.

Τον κορυφαίο καλλιτέχνη, ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και υποκλινόμαστε στη μνήμη του. Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου

Συλλυπητήριο μήνυμα της Π.Ο.Π.Σ. για τον θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του ταλαντούχου, Πόντιου στην καταγωγή ηθοποιού, Νίκου Ξανθόπουλου, που αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η σφραγίδα του δικού μας Νίκου, σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία, αφήνει το αποτύπωμά της και γράφει κινηματογραφικά, μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια του Πόντου, την Ιστορία της προσφυγιάς και τη φωνάζει σε όλους.

Ο φιλότιμος, ακέραιος Έλληνας Πόντιος, ποτέ δεν ξέχασε τις αλησμόνητες πατρίδες και τίμησε την καταγωγή του με τον τρόπο ζωής του.

Όλοι οι Έλληνες αναγνωρίζουμε τη ζωή και το έργο του Νίκου Ξανθόπουλου και θα τον θυμόμαστε για πάντα, ως το "παιδί του λαού".

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ., εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.

Η Πρόεδρος Χριστίνα Σαχινίδου

Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Γεωργιάδης