Με λαμπρότητα και ιδιαίτερες τιμές γιορτάστηκε ο πολιούχος της Τραπεζούντας και της Καλαμαριάς, ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος, προστάτης όλων των Ελλήνων του Πόντου, τον οποίον τιμούν και οι απόγονοί τους στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Φέτος, ο πολιούχος της Τραπεζούντας ο Άγιος Ευγένιος, γιορτάστηκε στην προσφυγομάνα Καλαμαριά, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, αλλά και ανήμερα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023.

AGIOS.EVGENIOS.KALAMARIA.21.1.2023 2

Το πρωί του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, Κύτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνός.

AGIOS.EVGENIOS.KALAMARIA.21.1.2023 3

Στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, συμμετείχαν, βουλευτές, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, αντιδήμαρχοι, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων της Καλαμαριάς.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Σήμερα ανήμερα του πολιούχου της Καλαμαριάς μας, Αγίου Ευγένιου του Τραπεζουντίου, εύχομαι υγεία και χαρά στους δημότες και στις οικογένειες τους! Ο Άγιος να μας δίνει δύναμη να δημιουργούμε και να φέρνουμε προκοπή στον τόπο μας, που τόσο αγαπάμε!».

Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού και κατάθεση στεφάνων.