Με ξεχωριστή επιτυχία και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας και της Κρητικής Αδελφότητας Νομού Καβάλας στην κατάμεση αίθουσα Δεξιώσεων «Μιχάλης» την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.κ. Στέφανος και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και ευλογημένα.

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 13

Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων, Μιχάλης Τσουλφίδης και Στέλιος Λιοντάκης καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τους παριστάμενους δίνοντας τις ευχές τους για το νέο έτος και την ενότητα μεταξύ των Συλλόγων!

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 8

Οι Πρόεδροι των δυο Σωματείων Μιχάλης Τσουλφίδης και Στέλιος Λιοντάκης ευχαρίστησαν θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 18

Το τυχερό νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι του Προέδρου της Λέσχης Ποντίων Μιχάλη Τσουλφίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 16

Η εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου: Βένη Γρηγοριάδου. Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης. Ο Βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης. Η εκπρόσωπος της Βουλευτού Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου, Βίκυ Νάτση. Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας Αλέξης Πολίτης. Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας και Αναπληρωτής του Περιφερειάρχη Κώστας Αντωνιάδης. Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μεταφορών Χρήστος Γάκης. Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέας Καραγιώργης.

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 6

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής» Μάκης Παπαδόπουλος. Η Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Τσουρουκίδης. Ο πρώην Βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης υποψήφιος Δήμαρχος. Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Πέτρος Πετρακάκης. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (Σ.Π.Ο.Σ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αθηνά Νακούση. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Δράμας Σταύρος Φουντοραβάκης. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας Σοφία Τσίγκου. Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου. Ο Πρόεδρος των Κυπρίων της Επαρχίς Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα Πιερής Γυψιώτης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Καβάλας Στέφανος Μπιλτσακάκης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Πέρδικας Θεσπρωτίας από την Ηγουμενίτσα Κώστας Παυλίδης. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαϊκότροπο Μανώλης Ιωαννίδης. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας Νίκος Μωησίδης. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Προυσαλιωτών Καβάλας Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 5

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποταμουδίων Καβάλας Βίκυ Νάτση. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων Παιδόπολης Γιώργος Περιφεράκης. Η Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας Σπυριδούλα Τσιάπα. Η Σεφ Μαρία Παπανικολάου La Maison DE COYRMET. Η εκπρόσωπος του Ομίλου Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας Εύη Μαρμαρέλη. Ο εκπρόσωπος του ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ και των πολιτιστικών συλλόγων του ορεινού όγκου Στεγνό και Πλαταμώνας Μπάμπης Παναγιωτίδης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλέξιος Κομνηνός από την Αλεξανδρούπολη Σάββας Ιωσηφίδης. Μέλη πολιτιστικών συλλόγων και φίλοι της παράδοσης.

Με ανακοίνωσή τους οι δύο σύλλογοι, ευχαριστούν τα Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν την εκδήλωση και εύχοναται καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και ευημερία.

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 4

Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό ποντιακό και κρητικό γλέντι με το κέφι να απογειώνεται στα ύψη.

LESXH.PONTION.NOMOY.KABALAS.BASILOPITA.15.1.2023. 1

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μουσικούς συντελεστές: Ποντιακή λύρα – τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος. Νταούλια: Τάσος Κεκρίδης – Βασίλης Τρίγκας. Πλήκτρα: Λευτέρης Καρατερζίδης. Κρητική λύρα – τραγούδι: Άρης Ρούλιος. Λαούτο: Γιώργος Διαμαντής.