Τόπο στα νιάτα, έδωσε η γενιά των ιδρυτών της Ένωσης Ποντίων Ματσούκας, στα παιδιά και τα εγγόνια όσων οραματίστηκαν την Ένωση, και παρέδωσαν την σκυτάλη στις νέες και τους νέους, που ήδη δοκιμάστηκαν με επιτυχία, στις ποντιακές οργανώσεις των νεολαιίστικων οργανώσεων και του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2023, έγινε η γενική συνέλευση και στην συνέχεια εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ένωση Ποντίων Ματσούκας, στα ιδιόκτητα γραφεία του συλλόγου στην οδό Ολύμπου 66, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη γενική συνέλευση και στις εκλογές, συμμετείχαν οι πρώην πρόεδροι Κώστας Μουρουζίδης, Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο αειθαλής Χριστόφορος Χριστοφορίδης - Σάρπολγης, ο Νίκος Σαβουλίδης και ο Μιχάλης Λαζαρίδης, ο Χαράλαμπος Καλούσης, ιστορικά στελέχη της Ένωσης Ποντίων Ματσούκας. 

ENHSH.PONTION.MATSOYKAS.IDRYTIKA.MELH.IMG 78942

Τον απολογισμό των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου, έκανε ο πρόεδρος Παναγιώτης Μεντεσίδης, ακολούθησε ο οικονομικής απολογισμός και στη συνέχεια έγινε η απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

ENHSH.PONTION.MATSOYKAS.PROTO.D.S.1984.IMG 78943

Το νέο διοικητικό συμβούλιο μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν και την κατανομή των αξιωμάτων, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής.

MENTESIDIS.XRISTOS.FITITES.AGEIO.6.3.2016.IMG 4109

Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ματσούκας Χρήστος Μεντεσίδης, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

Χρήστος Μεντεσίδης, πρόεδρος. Σάββας Τσενεκίδης, αντιπρόεδρος. Ανθούλα Παλασίδου, γενική γραμματέας. Κωνσταντίνος Ματσαρίδης, ταμίας. Μέλη, Γιώργος Βέργος, Γιώργος Δήμου, Ελένη Κουσαλίδου, Πολυχρόνης Κουσαλίδης, Ευγενία Σακονίδου.

Αναπληρωματικά μέλη. Γεώργιος Κουσαλίδης, Δημήτριος Ταμουρίδης.

PALASIDOY.ANTHOYLA.FITITES.PROEDROS.125.6.2020.IMG 6482

Η Ανθούλα Παλασίδου, νέα γενική γραμματέας στην Ένωση Ποντίων Ματσούκας, η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

Να επισημάνουμε ότι ο Χρήστος Μεντεσίδης και η Ανθούλα Παλασίδου, διετέλεσαν πρόεδροι στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης και είχαν όπως και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενεργό συμμετοχή στη νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).