Στην πόλη της Βέροιας και συγκεκριμένα στην Αντωνιάδεις Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παρχαρίδη «Όλη μου η ζωή», με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτιστικών και Ποντιακών Σωματείων Νομού Ημαθιας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11 το πρωί.

Το βιβλίο του Γιώργου Παρχαρίδη, ομότιμου καθηγητή Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επίτιμου προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), και πρώην προέδρου της Καρδιολογικής Εταιρίας Ελλάδος «Όλη μου η ζωή». 50 χρόνια οδοιπορίας στην παράδοση καις τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού», που εξέδωσαν οι εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτιστικών και Ποντιακών Σωματείων Νομού Ημαθιας και τη συνεργασία του εκδοτικού οίκου University Studio Press, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι, Γιάννης Αντωνιάδης, βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης, ομότιμος καθηγητής ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο Κώστας Γαβρίδης, πρώην γενικός γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και επίτιμος πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Κιούσης δημοσιογράφος – εκπαιδευτικός και ο Φόρης Πεταλίδης δημοσιογράφος.

BEROIA.PARXARIDIS.BIBLIO.15.1.2023

Το βιβλίο του Γιώργου Ε. Παρχαρίδη, «Όλη μου η ζωή. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», στις 428 σελίδες του, περιλαμβάνει όλη τη δραστηριότητα, από τη γέννησή του στο Πρωτοχώρι Κοζάνης, έως τα ύψιστα αξιώματα της ιατρικής και του οργανωμένου ποντιακού ελληνισμού.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης, ξεκινάει την αφήγησή του από το χωριό του το Πρωτοχώρι Κοζάνης. Την φοίτησή του στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, την στιγμή που ως σημαιοφόρος μετά από περιπετειώδη τρόπο που προσπάθησαν να τουν την αφαιρέσουν αν και πρωτεύσας μαθητής Γυμνασίου. Το σπρώξιμο της μητέρας του, που δεν μπόρεσε να δει τον γιό της να παρελαύνει.

Στη συνέχεια αφηγείται, την φοίτησή του στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, την προεδρία του στην Ένωση Ποντίων Φοιτητών, το γιγάντωμα του συλλόγου, την πορεία του στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και το άνοιγμά της με τους νέους Πόντιους επιστήμονες. Την προεδρία του στον Εύξεινο Λέσχης Θεσσαλονίκης, και την πραγματοποίηση του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου του ποντιακού ελληνισμού, με την προτροπή του υπουργού Βορείου Ελλάδος, Βασίλη Ιντζέ.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης, αφιερώνει το βιβλίο στην αείμνηστη σύζυγό του Φούλα, με καταγωγή από το νομό Ημαθίας, και στα παιδιά του ΣτάθηΔέσποινα και Σοφία, και όπως αναφέρει, εκείνο που του έδωσε την τελική ώθηση να ασχοληθώ με τον ποντιακό Ελληνισμό ήταν η μεγάλη μου αίσθηση ότι τόσο οι γηγενείς πολίτες όσο και η πολιτεία μας έβλεπαν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.