Το έθιμο του «Γαβουρμά», αλλά και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν τα μέλη του μορφωτικού συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ» του νομού Ημαθίας, αποσπώντας τις θερμές εκδηλώσεις των πολιτών.

Ο «Γαβουρμάς»

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 στη 1 το μεσημέρι τα μέλη του μορφωτικού συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ» αναβίωσαν, με μεγάλη επιτυχία και παρά το ψύχος, το έθιμο του «Γαβουρμά». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαϊτζίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Μάντζιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Τσουβάρα, Θ. Γαϊτανίδη, Δ. Σέπκα, Δ. Μπαλτατζίδου, Π. Τσαγκαλίδου και ο πρόεδρος ΔΕΥΑΝ Ι. Παρθενόπουλος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοπανού Χ. Στογιάννης και τα μέλη Σ. Μπαλτατζίδης και Χ. Γιαλαμάς, όπως επίσης και ο Σ. Γεωργιάδης μέλος του τοπικού συμβουλίου Χαρίεσσας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Χ. Καπουρτίδης, πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ο Φ. Φανιάδης, πρόεδρος της  Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, ο Π. Δουλγερίδης πρόεδρος του συλλόγου «Ποντιακά Νιάτα» Ζερβοχωρίου και η Η. Παμπουχίδου από τον νεοσύστατο ποντιακό σύλλογο Χαρίεσσας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, το VAENI και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γ. Φουντούλη, τον φούρνο του Χ. Καραγιάννη, την εταιρεία ΜΠΙΚΑΣ Α.Ε, καθώς και τα Carrefour και ιδιαίτερα τον Θ. Καρυπίδη για την ευγενή προσφορά τους, όπως επίσης και στους Κ. Κακουλίδη, Α. Ζουντουρίδη, Δ. Φουντουκίδη και φυσικά τον τραγουδιστή Α. Παρχαρίδη που για άλλη μια φορά διασκέδασαν με την μουσική τους, αλλά και στα παιδιά, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που εργάστηκαν  σκληρά για την πραγματοποίηση της  εκδήλωσης.

Τα κάλαντα

Τα φετινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα ήταν διαφορετικά για τον Κοπανό της Νάουσας του νομού Ημαθίας. Παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ» φόρεσαν τις παραδοσιακές ποντιακές στολές τους και από το πρωί έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο χωριό τραγουδώντας ποντιακά κάλαντα και μοιράζοντας ρόδια στους κατοίκους.  Την παραμονή των Χριστουγέννων επισκέφθηκαν το δημαρχείο όπου έψαλαν τα κάλαντα στον νέο δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη, στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μάντζιο και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Δάγγα.