Το βιβλίο του εκπαιδευτικού Κοσμά Τσίναλη, «Ο Θόδωρον και το Προσφυγόπουλο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ» και ο σύλλογος Μικρασιατών νομού Πέλλας με έδρα την Έδεσσα «Η ΜΠΙΓΑ».

EDESSA.KOSMAS.TSINALIS.PROSFYGAS.19.3.20182

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν η Νανά Διαμαντή, ο πρόεδρος των Μικρασιατών νομού Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ», ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ» Γιάννης Γαβριηλίδης, η Μαρία Μπούζουρα, διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου και ο Χριστόδουλος Φανιόπουλος, Σχολικό Σύμβουλο, και αναφέρθηκαν στη συμβολή του βιβλίου στην κοινωνία και στη σημερινή πραγματικότητα.

Η μουσικός Μαρία Ζλατάνη, έκανε τη σύνθεση και ερμήνευσε το τραγούδι για μια πληγωμένη πατρίδα.

EDESSA.KOSMAS.TSINALIS.PROSFYGAS.19.3.20183

Ο συγγραφέας του βιβλίου εκπαιδευτικός Κοσμάς Τσίναλης, ευχαρίστησε τον πατέρα Μιχαήλ, τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου, τον εκπρόσωπο της Μεραρχίας, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, τους φίλους και συναδέλφους που ήταν παρόντες, όπως και στο πρώτο βιβλίο, «Ο Θόδωρον και το Κοκύμελον», τους μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα ποντιακής διαλέκτου, τα μέλη των δύο συλλόγων και όλους τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.