Την υποστήριξη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, προς τους Νεοπρόσφυγες ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου.

Στο συνέδριο Νεοπροσφύγων

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με τον πρόεδρο Γιώργο Βαρυθυμιάδη, παρέστησαν στο Συνέδριο των Νεοπροσφύγων που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

POE.D.S.ALEXANDROYPOLH.12.2.2023 3

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 στη Θεσσαλονίκη όπως και την επόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα, με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (Π.Ο.Σ.Ε.Π.), ζητώντας από την πολιτεία την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους.

Στη συνέχεια σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

POE.D.S.ALEXANDROYPOLH.12.2.2023 2

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός» στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου Δέσποινα Κοτακίδου και το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας, ενώ με απόφαση του, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 σε συνεργασία με τον Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Η Δέσποινα Κοτακίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο  Βαρυθυμιάδη, απονέμοντας του, αντίγραφο της φανέλας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου «Πόντος» Μερζιφούντας, που ιδρύθηκε από μαθητές και αποφοίτους του Κολλεγίου «Ανατόλια».