Μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η προσπάθεια της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών» στη Μελβούρνη Αυστραλίας και η ανταπόκριση και άλλων συλλόγων της πόλης, όπου μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν από δωρεές ιδιωτών, σε οικογένειες που αντιμετώπισαν και αντιμετοπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα με την εμφάνιση της πανδημίας σε όλη την Μελβούρνη.

Οι δικαιούχοι παρέλαβαν τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης από τους συλλόγους, αφού πρώτα ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ή με sms, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός» τόνισε η πρόεδρος της Μέριμνας Λίτσα Αθανασιάδη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στη Μελβούρνη, «η δράση των συλλόγων με τη διανομή τροφίμων σε συνανθρώπους μας θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση ουσίας την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 στα γραφεία της Α΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης στην Ι. Μ. «Άξιον Εστίν» μεταξύ πολιτιστικών φορέων της πόλης μας και του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη κ. Βασιλόπουλου Ευμένειου.

Τους φορείς εκπροσώπησαν: Η κ. Λίτσα Αθανασιάδου πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών. Ο κ. Ιωάννης Πηλαλίδης Αντιπρόεδρος Ποντιακής Εστίας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κυρίες Παρθένα Τσομπανοπούλου και Ευθυμία Κρανίτη.Ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης Πρόεδρος Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης.Η κ. Ευαγγελία Γκότση Αντιπρόεδρος Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας. Ο κ. Χρήστος Παϊκόπουλος Αντιπρόεδρος της Πανλακωνικής Αδελφότητας ο «Λεωνίδας».Ο κ. Σταύρος Γκότσης Πρόεδρος Παμμεσινιακής Αδελφότητας ο «Παπαφλέσσας». Η κ. Καίτη Καραμπάτσου Γραμματέας Συλλόγου Καλαμάτας «23 Μαρτίου». Η κ. Αγαθή Κορωναίου Αντιπρόεδρος Παντριφυλλιακής Ενωσης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: Η παράδοση της λίστας των ονομάτων του εράνου που πραγματοποίησαν οι φορείς κατά την διάρκεια της πανδημίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για να συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια που θα χρειαστεί. Η Σύσταση φιλανθρωπικής επιτροπής των φορέων υπο την αιγίδα της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και την συνεργασία της με την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ενημέρωση των αντιπροσώπων για τους εράνους που πραγματοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής. Τις ανάγκες και τα προβλήματα της παροικίας.

Σ αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον έρανο των φορέων της Παροικίας συμμετείχαν και άλλοι φορείς όπως η Ποντιακή Κοινότητα, και ο Εύξεινος Πόντος. Στους εκπροσώπους των φορέων προσφέρθηκε καφές και γλυκό ,έγινε νεά παράδοση τροφίμων και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστασεις της Ιεράς Μονής από τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο, επισκέφθηκαν το νέο Βιβλιοπολείο και την αποθήκη τροφίμων».