Τον αγωνιστή και φλογερό απόγονο των Ελλήνων του Πόντου, τον Λάμπρο Σαββίδη από το Βερολίνο, που αγωνίστηκε για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των χριστιανικών λαών της Ανατολής, από τους Οθωμανούς, Νεότουρκους και Κεμαλικούς, αποχαιρετούν με ανακοινώσεις τους, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), ο πρόεδρός της Αναστάσιος Οσιπίδης, αλλά και φίλοι του από το Βερολίνο της Γερμανίας.

Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ): Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του φίλου και συναγωνιστή Λάμπρου Σαββίδη στο Βερολίνο. Το Δ.Σ της ΟΣΕΠΕ εκφράζει την λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του εκλιπόντος όσο και στον Σύλλογο Ποντίων Βερολίνου. Ο Λάμπρος Σαββίδης ήταν άνθρωπος υπεύθυνος, εργατικός, δίκαιος και ειλικρινής. Με γνώσεις και τεράστια προσφορά στον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Συνοδοιπόροι στη ζωή και στο έργο του εθελοντισμού η ιστορικός σύζυγό του κ. Tessa Hofmann, το έργο της αναντίλεκτα αποτελεί κορυφαία κοινωνική και επιστημονική προσφορά. Έδωσε πολλές μάχες ως γνήσιος ακτιβιστής επιδεικνύοντας απαράμιλλο ζήλο με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και με επίκεντρο τον άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη για την δυναμική και πάντα παραγωγική του παρουσία στα συνέδρια της Ομοσπονδίας μας. Καλό ταξίδι φίλε Λάμπρο, η μνήμη σου αιώνια».

Αναστάσιος Οσιπίδης, πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ: «Καλό ταξίδι Λαμπρό στην γειτονιά των αγγέλων. Ο ποντιακός ελληνισμός της Ευρώπης είναι ακόμη φτωχότερος. Οι αγώνες σου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν πήγαν χαμένοι».

Ο φίλος του στο Βερολίνο, Νικόλαος Τυρεκίδης, μόλις έγινε γνωστή η αναγγελία του θανάτου του Λάμπρου Σαββίδη, έγραψε: «Καλό ταξίδι "Τσάκαλε" (Λάμπρος Σαββίδης) άξιε δυναμικέ αγωνιστή. Θα μας λήψεις πολύ. Στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες, σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια, ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, δυναμικός, με πίστη και αφοσίωση. Αθάνατος».

Περισσότερο για την απώλεια του Λάμπρου Σαββίδη, διαβάστε στο ακόλουθο Link

http://www.efxinospontos.gr/omogeneia/6422-efyge-gia-to-megalo-taksidi-tis-aioniotitas-o-lampros-savvidis-sto-verolino?fbclid=IwAR2wa_MwdNRG9YqmB5KzWkKU5hcTzHyuTE1yZLIbeh2Mqt0TeNGZM9D_dDY