Την βασιλόπιτά του έκοψε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 15.00 μ.μ., ο σύλλογος Ελλήνων Ποντίων της πόλης του Ντύσσελντορφ «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ» στο ενοριακό κέντρου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, για να γιορτάσουν τον καινούριο χρόνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου Ελλήνων Ποντίων της πόλης του Ντύσσελντορφ «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Ηλίας Τ. Μαυρίδης και ο γραμματέας Παρασκευάς Λαβασάς, «δεκάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων της πόλης του Ντύσσελντορφ «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ», συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη φορά, όπως κάθε χρόνο για να τιμήσουν όλοι μαζί το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα γεμάτη ανυπομονησία για το ποιος θα είναι ο τυχερός της βασιλόπιτας.

NTISELDORF.BASILOPITA.8.2.20203

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λάππας σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων της πόλης του Ντύσσελντορφ «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ», ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας. H τυχερή της Βασιλόπιτας είναι η Χριστίνα Βρανά.

NTISELDORF.BASILOPITA.8.2.20204

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους πρώην πρόεδροι.

Ο κ. Θεόδωρος Μετεντζίδης και Στέλιος Κοσμίδης, συνοδοιπόροι και χορηγοί του Συλλόγου μας.

NTISELDORF.BASILOPITA.8.2.20201

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ισαάκ Κουκουρίκη, ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου "METROPOL" για την ευγενή προφορά βασιλόπιτας.

Την Γεσθημανή Καλπακίδου και Ειρήνη Κεσίδου για την φροντίδα της Βασιλόπιτας και όλους τους αφανείς ήρωες για την διεκπεραίωση αυτής της όμορφης ημέρας.

Μετά την δοξολογία ακολούθησε δεξίωση με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι με τους μουσικούς του Συλλόγου μας. Παρασκευά Λαβασά στο τραγούδι, Νίκο Ευθυμιάδη στη Λύρα, Στέλιο Κοσμίδη στο τραγούδι, Αστέριο Νικολαΐδη στο Νταούλι, Κωνσταντίνο Θωίδη Λύρα και τραγούδι, Συμεών Βασιλειάδη DJ, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα».