Μια ιδιαίτερη προγραμματισμένη συνάντηση είχαν την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) στο τοπικό κοινοβούλιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία με βουλευτή ποντιακής καταγωγής. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανέστης Οσιπιδης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Απατσιδης συναντήθηκαν με τον βουλευτή του τοπικού κοινοβουλίου κύριο Χρήστο Κατσίδη ο οποίος είναι και αυτός ποντιακής καταγωγής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Αναστάσιος Οσιπίδης και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Πεχλιβανίδης, «ο κύριος Κατσίδης ο οποίος είναι παράλληλα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, υποδέχθηκε τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας μας στο τοπικό κοινοβούλιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας σε μια προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας.

Τα θέματα που αφορούσαν την συνάντηση είχαν να κάνουν με την προώθηση θεμάτων που αφορούν την ελληνική νεολαία στην Γερμανία και την Ελλάδα, εκπαιδευτικά θέματα, όπως επίσης και δράσεις που αφορούν την προώθηση του δίκαιου αιτήματός μας για την αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκπρόσωποι της ΟΣΕΠΕ προσκάλεσαν τον κύριο Κατσίδη στο 38ο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ ποντιακών χορών που θα γίνει στο Bietigheim της Βάδης - Βυδεμβεργης.

Επίσης ο κύριος Κατσίδης ενημερώθηκε για την προγραμματισμένη πατριαρχική θεία λειτουργία στις 15 Αυγούστου 2019 και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετέχει σε αυτήν. Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση και από τις δυο πλευρές να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία και συνεργασία ώστε να αναπτυχθούν δράσεις που θα στηρίξουν τους συλλόγους Ποντίων στην Γερμανία αλλά και την ελληνική νεολαία».