Τριακόσιοι Πενήντα (350) Έλληνες νεολαίοι από 20 χώρες ένωσαν τις φωνές τους την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 στην Αθήνα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο, ότι είναι ώρα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 
Μέρος των εργασιών του Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action», το οποίο έγινε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 31η Μαρτίου με 1η Απριλίου 2018, η εκστρατεία #bringthemarbleshome κορυφώθηκε με μία πορεία από το Ζάππειο Μέγαρο προς τον ιερό λόφο της Πνύκας, αιώνιο σύμβολο της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας.
Εκεί, οι 350 εκπρόσωποι της ελληνικής διασποράς, διάβασαν το εξής ψήφισμα, το οποίο έχει ως αποδέκτες το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βρετανικό Μουσείο:
ELLINIKH.NEOLAIA.1.4.20184
ΑΘΗΝΑ, ΠΝΥΚΑ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
#bringthemarbleshome
Σήμερα, 1 Απριλίου 2018, εδώ κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, πάνω στο λόφο της Πνύκας.
Εμείς, Οι 350 Έλληνες νεολαίοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, φύλακες περήφανης ιστορίας.
Εκφράζουμε, τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο μέρος όπου πραγματικά ανήκουν και από όπου αφαιρέθηκαν παράνομα. Έπειτα από τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, δεν υπάρχει πια άλλη δικαιολογία για την παράνομη κατοχή των Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο.
ELLINIKH.NEOLAIA.1.4.20183
Σας ζητάμε, να βάλετε ένα τέλος στην παράνομη διατήρηση μέρους ενός μοναδικού και εμβληματικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Σας καλούμε όλους να υποστηρίξετε τον δίκαιο αγώνα μας για την επιστροφή των μαρμάρων πίσω στο σπίτι!
Το διακηρυχθέν ψήφισμα υιοθετήθηκε από τις ακόλουθες οργανώσεις: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας. Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων. Νεολαία Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών. Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών. Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών. Νεολαία Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων.  Νεολαία Παναρκαδικού Παγκόσμιου Συμβουλίου. Νεολαία Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ. Νεολαία Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης. 
Tο ψήφισμα του Φόρουμ υπέγραψαν οι 9 Παγκόσμιες Οργανώσεις Ελληνισμού που συμμετείχαν στην εκστρατεία #bringthemarbleshome.
Μετά την τελετή λήξης, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου παρακολούθησαν διάλεξη του διευθυντή του Μουσείου, Καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή.
ELLINIKH.NEOLAIA.1.4.20185
Η Οργανωτική Επιτροπή της εκστρατείας #bringthemarbleshome, που υπέγραψε το ψήφισμα, αποτελείται από τις εξής 9 οργανώσεις: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Νεολαία Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Νεολαία Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων, Νεολαία Παναρκαδικού Παγκόσμιου Συμβουλίου, Νεολαία Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ, Νεολαία Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης.
ELLINIKH.NEOLAIA.1.4.20181
Η εκστρατεία #bringthemarbleshome ήταν μία από τις δραστηριότητες του Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action». Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από 9 Παγκόσμιες Ελληνικές Οργανώσεις Νεολαίας στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018 της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου.
Το Φόρουμ αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί η σχέση των απόδημων Ελλήνων με την Ελλάδα και παράλληλα να συνεργαστούν οι απανταχού νέοι Έλληνες με σκοπό την επίτευξη και την υλοποίηση κοινών στόχων και επιδιώξεων.
Ιστορική αναφορά στ γλυπτά του Παρθενώνα
Όταν η Ελλάδα, ήταν ακόμα υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον 19ο αιώνα, ο κόμης Έλγιν αφαίρεσε σχεδόν τα μισά από τα σωζόμενα γλυπτά του Παρθενώνα, καθώς και τα γλυπτά από τα Προπύλαια και το Ερέχθειο, και τα μετέφερε μέσω θαλάσσης στη Βρετανία. Μετά την αναγνώριση της ελληνικής ανεξαρτησίας, η Ελλάδα ξεκίνησε μία σειρά από διαδικασίες για να επαναφέρει τα γλυπτά της. Το Βρετανικό Μουσείο έχει εκφράσει ξεκάθαρα την αρνητική του πρόθεση σχετικά με την επιστροφή όλων των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα, συνεχίζεται  ο αγώνας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με σκοπό την επανένωσή τους.