Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, προς τιμήν των αδικοχαμένων νεκρών της οθωμανικής και τουρκικής λαίλαπας, που βρήκε τον ελληνισμό στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία υπογράφουν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος Νικόλαος Τουμπουλίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου, «η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας με σεμνότητα πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες δράσεις και ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, λέγοντας για άλλη μια φορά “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”.

EFXINOS.LESXH.BEROIAS.GENOKTONIA.MNYMOSYNO.22.5.2022. 1

Τηνν Κυριακή 22 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βεροίας και στις 10.30 π.μ. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Νίκου Καπετανίδη με κατάθεση στεφάνων και σχετική ομιλία στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας.

EFXINOS.LESXH.BEROIAS.GENOKTONIA.MNYMOSYNO.22.5.2022. 2

Όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε και απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας και την δημόσια συγγνώμη από τους θύτες και τους συνεργάτες τους.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ».