Ένα εργαστήρι μάθησης και πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, είναι πλέον ο χώρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Αττικής «Ο ΦΑΡΟΣ», τον οποίον στο πλαίσιο της Έκθεσης Ζωγραφικής και Λαογραφίας «Μνήμες Πόντου», τον επισκέπτονται μαθητές σχολείων της περιοχής, αλλά και μεγαλύτεροι για να μάθουν την τρισχιλιόχρονη ιστορική πορεία των προγόνων μας στον Εύξεινο Πόντο.

AGIA.BARBARA.FAROS.MNHMES.PONTOY.SXOLEIA.2.2024 3

Η Σοφία Σαββίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας "Ο ΦΑΡΟΣ"

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφει η πρόεδρος Σοφία Σαββίδου.

AGIA.BARBARA.FAROS.MNHMES.PONTOY.SXOLEIA.2.2024 1

Μετά την άκρως επιτυχημένη 3ήμερη Έκθεση Ζωγραφικής και Λαογραφίας «Μνήμες Πόντου», του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», ακολούθησαν οι καθημερινές, οργανωμένες πρωινές επισκέψεις.

AGIA.BARBARA.FAROS.MNHMES.PONTOY.SXOLEIA.2.2024 5

Μας επισκέφτηκαν το 18ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, το 7ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Βαρβάρας, το 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και τα Κ.Α.Π.Η. Αγίας Βαρβάρας, για να γνωρίσουν την ιστορική πορεία των Ελλήνων του Πόντου και τον πολιτισμό που δημιούργησαν πριν από 3.000 χρόνια.

AGIA.BARBARA.FAROS.MNHMES.PONTOY.SXOLEIA.2.2024 4

Έστω και νοερά οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ταξιδεύουν στην Αλησμόνητη Πατρίδα και περπατούν στα μονοπάτια της.

Και η συγκίνηση δεν περιγράφεται, όταν βλέπεις όλα αυτά τα παιδιά να μαθαίνουν για τον τόπο που κουβαλάμε εμείς στην ψυχή μας…. Τον Πόντο.

Ξεναγούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στην Έκθεση και την ώρα της αποχώρησης ζητούν να παραμείνουν και άλλο.

Είμαστε περήφανοι που μεταδίδουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά στις νέες γενιές… άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του Συλλόγου.

Συνεχίζουμε την τρέχουσα εβδομάδα από 19 έως 22 Φλεβάρη 2024.

Τα απογεύματα η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 18.30 έως 21.00.