Την πρώτη συνεδρίασή του πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, το οποίο προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και τη συγκρότησή του σε σώμα.

Η συνεδρίαση έγινε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, στο κτήριο της Aegean στον Πειραιά, όπου η έδρα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης καλωσόρισε με χαρά όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανάπλαση Α.Ε. Χρόνης Ακριτίδης.

Το «παρών» στη νέα σελίδα της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών δηλώνουν και οι επί χρόνια πρωτεργάτες της, Σάββας Καλεντερίδης, Χάρης Πασβαντίδης, Έφη Μαυροπούλου.

Όλα τα μέλη στις τοποθετήσεις τους στάθηκαν στους υψηλούς σκοπούς ίδρυσης της Λέσχης, αναγνωρίζοντας το βάρος της ευθύνης αλλά και την τιμή να υπηρετεί κανείς τον ποντιακό φορέα της πρωτεύουσας, με όραμα και προοπτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατατέθηκαν και προτάσεις δράσεων για το 2024 αλλά και μακροπρόθεσμα.

Στη λήξη της Συνεδρίασης το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο φωτογραφήθηκε μπροστά στο πιο εμβληματικό αντικείμενο του ποντιακού πολιτισμού, τη λύρα, όπως τη φιλοτέχνησε ο εικαστικός Παναγιώτης Τανιμανίδης στο έργο «Το λασπωμένο όνειρο της προσφυγιάς 1920-1939: Πειραιάς – Κοκκινιά - Δραπετσώνα», το οποίο κοσμεί τον ισόγειο χώρο του κτηρίου της Aegean.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών έχει ως εξής:

Πρόεδρος Δημήτριος Μελισσανίδης.

Α’ Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος (Χάρης) Πασβαντίδης.

Β’ Αντιπρόεδρος Πολυχρόνης Ακριτίδης.

Γενική Γραμματέας Χριστίνα Χαφουσίδου.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος χορευτικού Μωυσής Καρίπης.

Ταμίας Χαράλαμπος Σοϊλεμεζίδης.

Αναπληρωτής ταμίας Αντίλ Καρά.

Υπεύθυνος συντονιστής εκδηλώσεων Σάββας Καλεντερίδης.

Υπεύθυνος κτηριακών εγκαταστάσεων Θωμάς Καλπακίδης.

Υπεύθυνος σχέσεων με την Αυτοδιοίκηση και τις Δημόσιες Αρχές Νίκος Αβραμίδης.

Υπεύθυνος επικοινωνίας Κώστας Γεωργιάδης.

Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων Έφη Μαυροπούλου.

Υπεύθυνος καλλιτεχνικού Χρήστος Συρανίδης.

Μέλος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μέλος Γεώργιος Λεβαντής.