Ημερίδα με θέμα «Η Εκκλησία και η Παιδεία στον Πόντο», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, από την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, προς τιμήν του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, στην αίθουσα του συλλόγου στην πόλη του Αμυνταίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024, και με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συμμετέχουν στην ημερίδα.

Το πρόγραμμα της ημερίας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 18.00 με χαιρετισμούς των διοργανωτών και των επισήμων είναι το ακόλουθο.

AMYNTAIO.HMERIDA.PAIDEIA.PROGRAMA.17.2.2024

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Αντώνης Πουγαρίδης, εκδότης.

Ο Στυλιανός Δ. Ιωαννίδης, Αξιωματικός, Σ. Ξ. Βαλκανιολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ ιστορίας του ΑΠΘ, θα μιλήσει με θέμα «Ο Θεός ει η αρωγός και το ζών Έθνος μετά της Διοικούσης Αγίας Εκκλησίας». Όψεις της Συμβολής της Εκκλησίας στον Πόντο.

Η Σοφία Ηλιάδου – Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα μιλήσει με θέμα «Παιδεία και πτωχία παρ’ ημίν». Η περίπτωση των Σχολών του ιστορικού Πόντου, 1683 – 1923.