Την κοπή της βασιλόπιτάς του, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού, το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2024, με την παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου, εκπροσώπων της Βουλής, της αυτοδιοίκησης και ποντιακών και προσφυγικών σωματείων, όμως ο Βασίλης Γυμνόπουλος, ένα παιδί με ειδικές ικανότητες, εντυπωσίασε και τραγούδησε ποντιακά τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 3

Στην αρχή της της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού Θεοδώρα Σεμερτζίδου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, και τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα, αναφέρθηκε στον Βασίλη, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και τον αγώνα που κάνει η οικογένειά του και ο πατέρας του Γιώργος, να ενταχθεί ισότιμα στην κοινωνία και βρίσκεται στις τάξεις του συλλόγου με αγάπη για την ποντιακή μουσική παράδοση.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4184

Μάλιστα απευθυνόμενη στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ελευθερίου – Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη, Πόντιο δήμαρχο με καταγωγή από τα Ίμερα του Πόντου, τόνισε πως αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές του θα πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση της πολιτείας και των δήμων.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 5

Ο Βασίλης Γυμνόπουλος, έχοντας δίπλα του τον δάσκαλο μουσικής Γιάννη Γκόσιο, με τη συνοδεία του Κώστα Τυρεκίδη στη λύρα και του Νίκου Νερατζάκη στο λαούτο, απέδωσε ποντιακά τραγούδια, αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην κοπή της βασιλόπιτας.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 7

Όπως είπε ο Γιάννης Γκόσιος στην εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και στο site http://www.efxinospontos.gr/Βασίλης είναι ένα παιδί με ειδικές ικανότητες. Βρέθηκε εδώ κι ένα χρόνο στη «αγκαλιά» της Ακαδημίας Χρύσανθος χάρη στην αγάπη του για το ποντιακό τραγούδι. Σήμερα του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει ένα μέρος της προσπάθειας που έκανε για να καταφέρει να τραγουδήσει ποντιακά.

Ο Βασίλης χάρη στην τεράστια προσπάθεια της οικογένειάς του και κυρίως του πατέρα ασχολείται με πολλές δραστηριότητες, με το ποντιακό τραγούδι να έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Μας αποδεικνύει καθημερινά πως όταν υπάρχει αγάπη και θέληση όλα είναι εφικτά. Για τα παιδιά αυτά πρέπει να βρίσκουμε πάντοτε το χρόνο, όχι μόνο για να τα βοηθήσουμε να πετύχουν όσα αγαπούν, αλλά και γιατί κι εμείς οι ίδιοι μαθαίνουμε ακόμη περισσότερα από αυτά. Ο Θεός έφερε στο δρόμο μου λοιπόν τον Βασίλη, έναν άνθρωπο με ειδικές δεξιότητες και μεγάλη μουσική αντίληψη. Ίσως ο πολυτιμότερος χρόνος που έχω περάσει στα μαθήματα μου. «Δάσκαλε βλέπεις; Μπορώ!».

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 2

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ελευθερίου – Κορδελιού – Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο οποίος προέτρεψε τους παρευρισκομένους να μιλούν ποντιακά για να μην χαθεί η ποντιακή και να πάει από γενιά σε γενιά.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Ευθυμιάδης, ο οποίος είναι μέλος του συλλόγου εδώ και 25 χρόνια.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 8

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας πατήρ Θεόδωρος από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργείου στο Ελευθέριο και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και τις οικογένειές τους.

Την παρουσίαση της εκδήλωση έκανε ο Οδυσσέας Μουστόπουλος.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 4

Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία του συλλόγου με χοράρχη τον Πόλυ Εφραιμίδη, είπε τα κάλαντα του Πόντου.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 6

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού σε κείμενα και σκηνοθεσία του υπεύθυνού της Κώστα Σαρηκυριακίδη, παρουσίασε ένα απόσπασμα από την δουλειά που γίνεται στο σύλλογο.

KORDELIO.SYLLOGOS.PONTION.ELEFHERIO.BASILOPITA.10.2.2024.IMG 4270 1

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ευθυμιάδης και πήρε τα πλούσια δώρα για τον τυχερό από την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού Θεοδώρα Σεμερτζίδου.