Δημόσια συγνώμη ζήτησαν το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, οι παρουσιαστές της εκπομπής “Καλύτερα δεν γίνεται” που μεταδίδεται από την τηλεόραση του Alpha TV”, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορδώνης και η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, για το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου 27 Μαΐου 2023, όταν ο συνεργάτης της εκπομπής Γιάννης Κορδώνης εμφανίστηκε με ένα μπλουζάκι που απεικόνιζε τον Μουσταφά Κεμάλ και τη φράση “Δεν νυστάζω ρε παιδιά”, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών με σλόγκαν “Καληνύχτα Κεμάλ”, από το ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Κορδώνη και η επιδοκιμασία από την Ναταλία Γερμανού, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τηλεθεατές και ευαισθητοποιημένους πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας επανόρθωση κάτι που έγινε στην σημερινή εκπομπή.

Στην εκπομπή του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2023, διαβάστηκε η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ τόσο ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορδώνης, όσο και η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, ζήτησαν δημόσια συγνώμη.

Η Ναταλία Γερμανού, στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων είπε πως, παίρνω προσωπικά την ευθύνη γιατί ως παρουσιάστρια της εκπομπής γέλασα κι επειδή είπα έχει πολύ πλάκα η μπλούζα σου και χρωστάω μία συγνώμη σε όλους όσους θύμωσαν και απογοητεύτηκαν ή ένιωσαν προσβεβλημένοι, ενώ ο Γιάννης Κορδώνης επισήμανε ότι λυπάται πάρα πολύ αφού δεν είχε καμία πρόθεση και υποστήριξε ότι ήταν τελείως λάθος, μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, η μπλούζα πέρασε ένα λάθος μήνυμα, αφού ως εκπομπή είμαστε τελείως αντίθετοι.

Και οι παρουσιαστές κατέληξαν ότι τιμούν τη μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αφού στις 19 Μαΐου ως εκπομπή ο Γιάννης Κορδώνης, έκανε ρεπορτάζ αφιέρωμα στους αδικοχαμένους νεκρούς της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ανακοίνωση της ΠΟΕ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, στην εκπομπή του Alpha TV «Καλύτερα δε γίνεται», οι παρουσιαστές παραδέχθηκαν επιτέλους την προσβλητική "παρουσίαση" του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην εκπομπή τους την προηγούμενη εβδομάδα και έδωσαν μια ξεκάθαρη και δημόσια απάντηση στην επίσημη επιστολή της Ομοσπονδίας μας, που επιδόθηκε μετά το απαράδεκτο συμβάν του περασμένου Σαββάτου.

Ακούγοντας την ειλικρινή τους συγγνώμη δεν μπορούμε παρά να την αποδεχθούμε με ικανοποίηση, ευελπιστώντας ότι αυτό το δυστυχές περιστατικό θα συνετίσει τους επόμενους που θα σκεφτούν να "αστειευτούν" με ιστορικές προσωπικότητες που αιματοκύλισαν την Ανθρωπότητα και δη τον λαό μας.

Ως Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε για τον υπέρτατο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών που διαβιούσαν για χιλιετίες στην επικράτεια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

Έχοντας βιώσει την φασιστική και γενοκτονική πολιτική Νεότουρκων και Κεμαλικών κατά τον προηγούμενο αιώνα και την εξέλιξη αυτών στο σήμερα, δηλαδή τον τουρκικό νεοθωμανισμό, έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να αναπαράγει -ούτε καν υπό μορφή σάτιρας- προσωπικότητες που πρωταρχικό τους μέλημα είχαν την καταστροφή της ανθρώπινης ζωής”.