Σε Πεζοπορία, προσκαλεί ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», στα πλαίσια των κοινών διοργανώσεων των ποντιακών σωματείων του «Νομού Κιλκίς» για το 2022 με αφορμή τη Μικρασιατική Καταστροφή, για το «έτος προσφυγιάς», την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 και ώρα 8 το πρωί στο χωριό Πηγή Αξιούπολης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα χαρούμε πολύ να δούμε τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγων να συμμετέχουν.

Θα κάνουμε μια «χαλαρή» πεζοπορία με στάσεις σε μια πολύ όμορφη φυσική διαδρομή κοντά στο ρέμα Κοτζά - Ντερέ, συνολικής διάρκειας περίπου 2 ωρών (με τις στάσεις).

PHGH.AXIOYPOLHS.TOPIO2

Η συλλογική αυτή δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα των Αξιουπολίτικων 2022 (πανηγύρι Αξιούπολης Παιονίας). Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική προσπάθεια των μελών του Συλλόγου Πηγής για τον καθαρισμό της διαδρομής και γενικότερα για τη διεξαγωγή της δράσης αυτής.

Πρόκειται για μία εύκολη και βατή διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων, κατηφορική στο 90% του μήκους με λίγη ανηφόρα στο μέσο και στο τελείωμα, κατάλληλη και για αρχάριους.

PHGH.AXIOYPOLHS.TOPIO1

Η εκκίνηση θα γίνει από το Δημοτικό Σχολείο Πηγής και η διαδρομή θα καταλήξει στο ίδιο σημείο. Υπάρχει χώρος στάθμευσης στο προαύλιο του σχολείου όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους.

Η διαδρομή περνάει μέσα από μονοπάτι (σημεία με πέτρα και με χώμα) ενώ στην αρχή και στο τέλος για περίπου 200 μέτρων συνολικά από άσφαλτο. Πριν την ανάβαση περνάμε μέσα από το ρέμα (θα υπάρχουν τοποθετημένες πέτρες).

Η συμμετοχή ανηλίκων γίνεται αποκλειστικά με συνοδεία ενήλικα.

PHGH.AXIOYPOLHS.TOPIO

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει εφόσον το επιθυμούν να έχουν μαζί τους νερό και κάποιο σνακ, ωστόσο νερά θα δοθούν και από την διοργάνωση.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν κλειστό υπόδημα κατά προτίμηση Μποτάκια.

Η συμμετοχή των πεζοπόρων είναι ελεύθερη στους πολίτες και δωρεάν.