Στη γειτονιά των Αγγέλων, στα Παρχάρια του Πόντου, ταξιδεύει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο. Έφυγε από κοντά μας, ενώ είχε να δώσει πολλά ακόμη, σε ηλικία μόλις 52 ετών. 

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb και με την ανάρτηση της φωτογραφίας «Καλό ταξίδι... αγαπημένε μας πατέρα και αγαπημένε μου σύζυγε».

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, δούλευε στο δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης στην Άνω Πόλη, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νόσησε από Κορωναϊό. Νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών, όπου και διασωληνώθηκε, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

EFXINOS.PONTOS.IAN.FEBR.SKITSO.NIKOLAIDIS.2021.002 CMYK

Το σκίτσο του Δημήτρη Νικολαΐδη, στην εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, στο φύλλο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021, τεύχος 282 - 283

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι του νομού Κιλκίς, από γονείς Πόντιους και στη συνέχεια έζησε στη Θεσσλονίκη. Για χρόνια δούλεψε ως σκιτσιγράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά, και δίδαξε σε συλλόγους Ποντίων την τέχνη του σκίτσου, ενώ πήρε μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σκίτσου – κόμικς.

Εξέδωσε τρία περιοδικά – βιβλία, «καρέ – καρέ μαθήματα σκίτσου για αρχάριους, 1, 2 και 3».

Διατηρούσε τηλεοπτική εκπομπή σκίτσου σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας και ομογενειακούς στο εξωτερικό, ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της εφημερίδας ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ.

Ο ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και οι συνεργάτες του, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη σύζυγό του Θεολογία, και στα παιδιά του Ιωάννα και Κώστα.