«Ενημερώθηκα ότι δυστυχώς έφυγε από την ζωή μετά από μακρά ασθένεια ο Θόδωρος Παυλίδης. Ο κορυφαίος μετά τον αείμνηστο Γιώργο Αντωνιάδη, ερευνητής και συγγραφέας για τον Δυτικό Πόντο και ειδικά για την Πάφρα.

Διαπρεπής νομικός που υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση στο Κιλκίς. Από το χωριό Δίβουνο.

Γνωριστήκαμε μέσω της εφημερίδας «Εύξεινος Πόντος». Γίναμε άριστοι φίλοι. Συνεργαστήκαμε στενά στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Κάναμε δύο τηλεοπτικές εκπομπές μαζί.

Τον πρότεινα ως ομιλητή σε πολλές εκδηλώσεις όπου παντού διέπρεψε. Γνώριζε άριστα Τουρκικά και έκανε πρωτογενή έρευνα στα Τουρκικά αρχεία.

Επισκέφτηκε πολλές φορές τον Πόντο. Μίλησε ανοιχτά για την Γενοκτονία στο Νομαρχιακό συμβούλιο της Σαμψούντας στην Τουρκική γλώσσα. Είχε μόνο φίλους εκεί. Πίστευε ότι η αλήθεια θα ελευθερώσει και ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτή επικοινωνία με τους απέναντι λέγοντας τους την θέση μας καθαρά.

Έγραψε τρία πολύ σημαντικά βιβλία με τις εκδόσεις Κυριακίδη και Ινφογνώμων. Το Ποντιακό Ζήτημα από την σκοπιά των Τούρκων. Και το Αντάρτικο στον Δυτικό Πόντο, την Ανταλλάξιμη περιουσία.

Μαζί ξεπροβοδίσαμε στην τελευταία του κατοικία τον Γιώργο Αντωνιάδη στην Νέα Πάφρα Σερρών.

Τώρα ήρθε δυστυχώς και η δική του τελευταία ώρα που λόγω της πανδημίας δεν θα μπορούν όσοι τον γνώριζαν να τον συνοδεύσουν. Ήθελε να ταφεί στην Πάφρα στο χωριό του.

Ο Θεός να τον αναπαύσει».