Με ομιλία της Μυροφόρας Ε. Ευσταθιάδου, συνεχίζεται το «Λαϊκό Πανεπιστήμιο» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το βράδυ και με θέμα «Θάλαττα θάλαττα!».

Συγκεκριμένα στη δεύτερη διάλεξη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης 7 μ.μ. της 3ης θεματικής ενότητας («ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»), στο πλαίσιο των διαλέξεων - μαθημάτων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», ομιλήτρια θα είναι η Μυροφόρα Ευσταθιάδου, Δρα Λαογραφίας Ε.Κ.Π.Α., Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ., με θέμα: «Θάλαττα θάλαττα!»: η αποτύπωση μιας αρχαίας κραυγής στις αφηγήσεις των σημερινών κατοίκων της Τραπεζούντας.

Επιστήμονες και ερασιτέχνες ερευνητές «περπατούν» στα βήματα των Μυρίων αναζητώντας την αλήθεια... Που είναι οι πέτρες των Μυρίων; Τι λένε σήμερα στην Τραπεζούντα;

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτή τη θεματική ενότητα, θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στη γραμματεία της Ευξείνου Λέσχης, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αποστέλλοντας απαραιτήτως και τα στοιχεία τους: oνοματεπώνυμο – ιδιότητα – ταχ. διεύθυνση – e-mail – τηλέφωνο). Σε όσους θα έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα αποστέλλεται e-mail, την ημέρα που θα πραγματοποιείται η διάλεξη - μάθημα, με το οποίο θα ενημερώνονται για τον τρόπο διαδικτυακής παρακολούθησης (αδαπάνως).

Σημείωση: Τη δήλωση συμμετοχής, κατά τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να αποστείλουν όσοι είχαν κάνει αρχική δήλωση ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν όλες τις θεματικές ενότητες.