Κυβερνητικός βουλευτής στη Θεσσαλονίκη, άκουσε τα παράπονα εκπροσώπων των ποντιακών σωματείων για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού, δεν έχει σταθεί δίπλα στους συλλόγους που επιτελούν σημαντικό πολιτιστικό και εθνικό έργο.

Μάλιστα, όπως είπε και ο ίδιος, τα αιτήματα των συλλόγων θα πρέπει να βρουν αποδοχή και ο ίδιος θα συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση. 

POE.SPOS.THESSALONIKH.SYNEDRIASH.ANOIXTH.16.9.20204

Όλα αυτά συνέβησαν στη διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων της Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020, στα γραφεία του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», εντός του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στην οποία είχε κληθεί να παραστεί και ο κυβερνητικός βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και με την ιδιότητα του γιατρού – ψυχιάτρου.

POE.SPOS.THESSALONIKH.SYNEDRIASH.ANOIXTH.16.9.20203

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα της πολιτείας προς τους πολιτιστικούς συλλόγους, και ζήτησε από τους συλλόγους συγκεκριμένα αιτήματα προκειμένου να τα συζητήσει με τους αρμόδιους υπουργούς πολιτισμού και υγείας. Όπως είπε θα κάνει ότι είναι δυνατόν σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά ανέφερε πως πρωταρχικός στόχος όλων είναι η υγεία και το ξεπέρασμα της κρίσης.

POE.SPOS.THESSALONIKH.SYNEDRIASH.ANOIXTH.16.9.20205

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων νομού Θεσσαλονίκης Παύλος Γαλεγαλίδης και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τόνισαν πως πρώτη προτεραιότητα είναι το ζήτημα της υγείας και τόνισαν πως η κυβέρνηση οφείλει να παραχωρήσει σε έκτακτη οικονομική βοήθεια σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας, όπως κάνει και με τους άλλους κλάδους της οικονομίας. Γιατί, οι άνθρωποι που υπηρετούν τους συλλόγους, είναι εθελοντές ακτιβιστές της παράδοσης και του πολιτισμού.

POE.SPOS.THESSALONIKH.SYNEDRIASH.ANOIXTH.16.9.20202

Επίσης στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ και ομότιμος καθηγητής ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Παρχαρίδης, ο οποίος ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία και πως ευθύνη της πολιτείας είναι να βοηθήσει τους συλλόγους, οι οποίοι επιτελούν εθνικό έργο.

POE.SPOS.THESSALONIKH.SYNEDRIASH.ANOIXTH.16.9.20206

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το πώς θα καταφέρουν τα σωματεία να ανταποκριθούν στις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες περνάνε, μιας και ουσιαστικά από την κυβέρνηση έχουν αφεθεί μοίρα τους και δεν παίρνει κανένα μέτρο για να τους βοηθήσει. Ουσιαστικά, όπως είπαν ο εθνικοτοπικός πολιτισμός που παράγουν τα σωματεία, είναι εκτός των προτεραιοτήτων της πολιτικής της κυβέρνησης.