Με τον Εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πατήρ Βασίλειο στην Καβάλα, συναντήθηκε την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Μιχάλης Τσουλφίδης.

Επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Μιχάλη Τσουλφίδη και του Πατήρ Βασιλείου, υπήρξε η ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής ταυτότητας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετέφερε τις ευλογίες του Πατήρ Αλέξιου Τραπεζούντιου για υγεία, αγάπη, ευημερία, υποσχόμενος μελλοντικές συνεργασίες με το Ιστορικό Σωματείο.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Μιχάλης Τσουλφίδης, δώρισε δια του Πατήρ Βασιλείου, στον Πατήρ Αλέξιο, το λάβαρο του συλλόγου, μια ποντιακή λύρα και το βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Ασλανίδη «ΜΑΡΤΥΡΕΣ. 100 Χρόνια μετά», ένα Ιστορικό ντοκουμέντο από μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Με ανακοίνωσή της η Λέσχη Ποντίων Καβάλας, εκφράζει «τις ολόθερμες ευχαριστίες από καρδιάς στον Αναστάσιο Φουρτούνα - Auto Service Καβάλα για την πολύτιμη συμβολή του!».