Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η θεατρική παράσταση «Νόστος: Ρίζα μ’ και κλαδί μ’», που διοργάνωσε και παρουσίασε η Ένωση Ποντίων Πιερίας την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στο ανοικτό Δημοτικό θέατρο Κατερίνης στο ενθουσιώδες και ζωηρό κοινό του Νομού Πιερίας με το θίασο ΤΕΜΕΤΕΡ.

NOSTOS.RIZAMKAIKLADIM.KATERINH.3.8.20204

Ο Τάκης Βαμβακίδης και η Έλενα Νεανίδη

Μία κατανυκτική, συγκινητική, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα θεατρική παράσταση καρδιάς και αλήθειας που συνέγραψε ένα κορυφαίο ταλέντο του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Δημήτρης Πιπερίδης και σκηνοθέτησε ο αειθαλής, ολοζώντανος, μεστός πλέον πρωταγωνιστής, ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης ο οποίος κράτησε και τον πρώτο ρόλο του τραγικού πατέρα φέροντας στο νου ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου και της θεατρικής σκηνής.

NOSTOS.RIZAMKAIKLADIM.KATERINH.3.8.20202

Μερική άποψη του κόσμου που παρακολούθησε την θεατρική παράσταση

Μαζί τους το αηδόνι του Ποντιακού Παραδοσιακού τραγουδιού Αλέξης Παρχαρίδης σε ρόλο έκπληξη, η έξοχη Έλενα Νεανίδη με την άριστη γνώση της Ποντιακής διαλέκτου και η λυγερή κυρά με την στεντόρεια φωνή Μάγδα Πένσου στον ρόλο της μάνας.

NOSTOS.RIZAMKAIKLADIM.KATERINH.3.8.20203

Οι συντελεστές της παράστασης με το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Το κοινό της Πιερίας όρθιο αποθέωσε όλους τους συντελεστές ηθοποιούς και τεχνικούς αλλά και τον ιστορικό σύμβουλο της παράστασης Καθηγητή Κώστα Φωτιάδη που έχει προσφέρει τα πάντα για ιερή υπόθεση της Γενοκτονίας.

NOSTOS.RIZAMKAIKLADIM.KATERINH.3.8.20205

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κώστας Παπουτσίδης κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού, προσφέροντας μία ανθοδέσμη στην Τάκη Βαμβακίδη, στο πρόσωπο όλων των συντελεστών της θεατρικής παράστασης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Πιερίας κ. Άννα Μάνη, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Φάνης Τερζόπουλος, ο επίτιμος Πρόεδρος Ομοσπονδίας της Γερμανίας κ. Αμανάτιος Ταγκαλίδης και εκπρόσωποι των Ποντιακών συλλόγων του Νομού Πιερίας.