Η διπλωμάτης Ελένη Λιανίδου, πρόξενος σήμερα της Ελλάδας στη Στουτγάρδη στο κρατίδιο της Βάδης Βυδεμβέργης και πριν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και επιτυχυμένη διπλωματική υπάλληλος από τις θέσεις που υπηρέτησε, εξελέγη νέα πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων. Να επισημάνουμε ότι η Ελένη Λιανίδου, είναι κόρη του Σίμου Λιανίδη, σπουδαίου Έλληνα λαογράφου του ποντιακού ελληνισμού και στελέχους της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήνων του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτελούμενο από τα μέλη της Ένωσης που εξελέγησαν στις αρχαιρεσίες της 26ης Ιουνίου 2020, για να συγκροτηθεί εκ νέου σε σώμα.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε σύμφωνα με το κατστατικό της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, με μυστική ψηφοφορία, τη νέα σύνθεση της συγκρότησής του ως ακολούθως.

Πρόεδρος, Ελένη Λιανίδου, ΠΥΒ’.

Αντιπρόεδρος, Γεράσιμος Δόντας, ΣΠΑ’.

Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Πιπερίγκος, ΠΥΒ’.

Ταμίας, Ευάγγελος Μπατιστάτος, ΑΚΛ’.

Αναπληρωτής Γενικής Γραμματέας, Θεοδόσιος Θέος, ΣΠΑ’.

Αναπληρωτής Ταμίας, Ιάσων Καρανίκας, ΑΚΛ’.

Μέλη: Μαρία Παπακωνσταντίνου, ΣΠΑ’. Νικόλαος Σιγάλας, ΣΠΑ’. Δημήτριος Καρακωνσταντής, ΣΠΑ’.

Στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τοποθετήσεις στα Υπηρεσιακά Συμβούλιο.

Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Τακτικό μέλος, Ελένη Λιανίδου, ΠΥΒ’.

Αναπληρωματικό μέλος, Νικόλαος Πιπερίγκος, ΠΥΒ’.

Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Τακτικό μέλος, Ελένη Λιανίδου, ΠΥΒ’.

Αναπληρωτικό μέλος, Νικόλαος Πιπερίγκος, ΠΥΒ’.

Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Τακτικό μέλος, Νικόλαος Σιγάλας, ΣΠΑ’.

Αναπληρωματικό μέλος, Θεοδόσιος Θέος, ΣΠΑ’.

Πειθαρχικό Συμβούλιο

Τακτικό μέλος, Γεράσιμος Δόντας, ΣΠΑ’.

Αναπληρωματικό μέλος, Νικόλαος Σιγάλας, ΣΠΑ’.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν η Πρόεδρος Ελένη Λιανίδου, Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ και ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Πιπερίγκος, Πληρεξούσιος Υπουργός Β’, «ευχαριστούν τους συναδέλφους για την μεγάλη συμμετοχή στην ηλεκτρονική μας ψηφοφορία, η οποία αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την διευκόλυνση της άμεσης έκφρασης συναδέλφων. Προσβλέπουμε στην συνέχιση της υποστήριξης όλων και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας».