Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) με τον πρόεδρό της Γιώργο Βαρυθυμιάδη και τη γενική γραμματέα Αθηνά Σωτηριάδου, παρέστη στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Άγιο Ευγένιο στα Πετρωτά Ροδόπης, όπως επίσης και στον Πανηγυρικό εορτασμό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.

Στο δελτίο τύπου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), το οποίο εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, αναφέρεται:

Άγιος Ευγένιος

AGIOS.EVGENIOS.PETROTA.21.6.20203

Με αφορμή το γενέθλιο του Αγίου Ευγενίου, τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου 2020, στον προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ευγενίου Πετρωτών. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στην ακολουθία μετείχαν πολλοί κληρικοί της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, το μέλος του Δ.Σ. Θωμάς Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γρηγόρης Κεσαπίδης, η πρώην πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρύσα Μαυρίδου, εκπρόσωποι των Ποντιακών Σωματείων του Νομού Ροδόπης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

AGIOS.EVGENIOS.PETROTA.BARYTHIMIADIS.21.6.20202

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δημητρόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Μαρώνειας - Σαπών και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος των εκπρόσωπων της ομοσπονδίας, παρουσία των φορέων, της εκκλησίας και του δήμου, με σκοπό ο ημιτελής ναός, πιστό αντίγραφο της αρχιτεκτονικής του ομώνυμου Ναού στην Τραπεζούντα να λάβει, στο μέλλον, τις διαστάσεις που του αρμόζουν.

Άγιος Ιωάννης Βαζελώντας

AGIOS.IOANNHS.BAZELONAS.24.6.20201

Φωτογραφίες:Σωματείο Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος http://bazelonas.blogspot.com

Με ιδιαίτερο σεβασμό πραγματοποιήθηκε και την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, ο 1750ος Πανηγυρικός εορτασμός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.

AGIOS.IOANNHS.BAZELONAS.24.6.20202

Φωτογραφίες:Σωματείο Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος http://bazelonas.blogspot.com

Την Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου και πολλών κληρικών τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, η Β΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε. Ελένη Κυριακίδου - Βασιλειάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Βασίλης Αλεξανδρίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και πλήθος προσκυνητών, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση των λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και της Ιεράς  Εικόνας.

AGIOS.IOANNHS.BAZELONAS.24.6.20203

Φωτογραφίες:Σωματείο Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος http://bazelonas.blogspot.com

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εορτασμού, τα μέλη της ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους όλων των φορέων που ήταν παρόντες. αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για θέματα της επικαιρότητας όσο και για θέματα που απασχολούν την περιοχή.