Το μήνυμα «Η Θεσσαλονίκη μένει αισιόδοξη» στέλνουν ο Κώστας Μακεδόνας και εκλεκτοί μουσικοί κι ερμηνευτές με συναυλία τους που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προβάλλει η ΕΡΤ3 την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 στις 21:00.

Η ιδιότυπη αυτή συναυλία αποτελεί πρωτοβουλία και παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιβάλει η επιδημία του κορονοϊού.

THESSALONIKH.MAKEDONAS.LEFKOS.PYRGOS.5.6.20202

Σε μία μοναδική συναυλία χωρίς κοινό από την κορυφή του Λευκού Πύργου, ο Κώστας Μακεδόνας τραγουδά 15 εμβληματικά τραγούδια με άμεση αναφορά στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη, όπως: «Όμορφη Θεσσαλονίκη», «Φύσηξε ο Βαρδάρης», «Θεσσαλονίκη», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» και άλλα.

THESSALONIKH.MAKEDONAS.LEFKOS.PYRGOS.5.6.20201

Συμμετέχουν φιλικά η γνωστή ερμηνεύτρια Μαίρη Δούτση και οι μουσικοί Κωνσταντίνος Βελλιάδης - μπουζούκι, Χρήστος Γκαΐλας – κοντραμπάσο, Αθανάσιος Γκιουλετζής – βιολί, Χρήστος Λαρίσης – κιθάρα, Ιωάννης Περδίκης – πλήκτρα και Αθανάσιος Σοάννης - κρουστά. Ηχοληψία, Άγγελος Πετκίδης.