Το βράδυ της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 2019, με την παρουσία εκπροσώπων των αρχών της πόλης και πολιτών της Θεσσαλονίκης, έγιναν τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου «ΡΙΖΕΣ» που φιλοδοξεί να γίνει ένας φιλόξενος χώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης, σε έναν υπόγειο χώρο στην οδό Κλεισούρας 10,που βρίσκεται απέναντι από την Παναγία Χαλκέων.

 RIZES.EGKAINIA.6.11.20196

Τα εγκαίνια έγιναν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 18:30, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προξενικών αρχών, εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων και άλλων επισήμων.

RIZES.EGKAINIA.6.11.20195

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η πρόεδρος του κέντρου «ΡΙΖΕΣ» Τζαβαίλενα Αλεξανδρίδη, ο Ρώσος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Αλεξάντρ Στσερμπακόβ, ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Στεφανία Τανιμανίδου.

RIZES.EGKAINIA.XROYSOYLIDOY.MHDEIA.6.11.2019

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου γνωστοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Ρωσία, παρουσίασαν ελληνικά και ρωσικά τραγούδια.

RIZES.EGKAINIA.6.11.20194

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι καλλιτέχνες, Μήδεια Χουρσουλίδου, Νίκος Γιαννακίδης, Μαριάννα Γεωργιάδου, Γεώργιος Κιουρτζιανίδης, Βικτορία Ομπρουτσκοβ, Στάθης Νικολαΐδης, Χαρίτων Αθανασιάδης και Κώστας Ζώης.

RIZES.EGKAINIA.NIKOLAIDIS.6.11.2019

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησαν η Φωτεινή Κατσαβουνίδου και ο Διογένης Μαριόλας.

RIZES.EGKAINIA.6.11.20193

Τα Πολιτιστικό Κέντρο «ΡΙΖΕΣ» στοχεύει, μεταξύ άλλων, να αναδείξει τον ποντιακό πολιτισμό και τα ήθη και έθιμα που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Πόντο κατά τον ξεριζωμό, να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας, να προβάλλει και να ενισχύσει τις υψηλές αξίες και τις παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων των δύο αυτών περιοχών, αλλά και να αποτελέσει το θεματοφύλακα της πολιτιστικής και της ιστορικής τους κληρονομιάς.

RIZES.EGKAINIA.6.11.2019 1