Σάρωσε στην τηλεθέαση η τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το Κόκκινο Ποτάμι» του συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στις 9 το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019, κατά την οποία έγινε η προβολή διπλού επεισοδίου, καθώς σχεδόν ένας στους τρεις θεατές παρακολούθησε το επεισόδιο. Η τηλεοπτική σειρά αφορά μία πτυχή της ιστορίας του ελληνισμού και τα γεγονότα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. 

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» είδαν 1.448.302 τηλεθεατές με το μέσο μερίδιο τηλεθέασης να διαμορφώνεται στο 31,8% στο σύνολο του κοινού και να ανεβαίνει στο 33,8% στο δυναμικό κοινό 18 – 54. 

Όπως ήταν φυσικό το πρόγραμμα κατέκτησε την κορυφή του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου της Nielsen της Κυριακής με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στις γυναίκες ηλικίας 18 – 24 η σειρά έκανε μέσο όρο τηλεθέασης 65%, ενώ στο ηλικιακό κοινό γυναικών 45 – 54 ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 42,8%. Στους άντρες της ίδιας ηλικίας το μέσο μερίδιο τηλεθέασης διαμορφώθηκε στο 35,1%. Όσον αφορά στην κατανομή της τηλεθέασης με γεωγραφικά κριτήρια στη Θεσσαλονίκη το μέσο μερίδιο τηλεθέασης ήταν 35,2%, στην Αθήνα 28,5% και στην υπόλοιπη Ελλάδα 33,2%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιλογή της Κυριακής για την προβολή της τηλεοπτικής σειράς "Το Κόκκινο Ποτάμι", βρίσκεται απέναντι στο κοινό που βλέπει αθλητικές ειδήσεις. 

Οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί

Το «The Voice» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είχε τηλεθέαση 20,7% στο γενικό σύνολο και 17,1% στις ηλικίες 18 – 54, ενώ το «Final Four» το νέο μουσικό παιχνίδι του ΑΝΤ1, είχε ποσοστό 9.2% στο σύνολο των θεατών και 10,1% στο νεανικότερο κοινό.