Στη Νάουσα βρέθηκαν από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν προσκλήσεως της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, ο Δήμαρχος της Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανέ) κ. Ercan Cimen, συνοδευόμενος από μέλη του Σωματείου Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρούπολης του Πόντου, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της περιοχής που ανθούσε ο ελληνισμός των αλησμόνητων πατρίδων.

 NAOYSA.ARGYROYPOLI.DHMARXOS.4.10.20195

Αρχικά, η αποστολή επισκέφθηκε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας όπου της παρουσιάστηκε η συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, που φυλάσσεται στο σωματείο, και ακολούθησε συζήτηση με τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Φώτη Φανιάδη.

NAOYSA.ARGYROYPOLI.DHMARXOS.4.10.20191

Κατά την συζήτηση αυτή αναπτύχθηκαν, εκτός των άλλων, θέματα σχετικά με τις σχέσεις των δύο πόλεων, την προβολή της βιβλιοθήκης και τις προσπάθειες που γίνονται για αυτήν.

NAOYSA.ARGYROYPOLI.DHMARXOS.4.10.20196

Ο Δημάρχος Αργυρούπολης κ. Ercan Cimen δήλωσε πως δρομολογείται η αναστήλωση του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης, ένα γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον τομέα της ιστορικής μνήμης.

NAOYSA.ARGYROYPOLI.DHMARXOS.4.10.20192

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο Νάουσας με τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Δημήτρη Καρανικόλα και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για την σύναψη σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, σε διαφόρους τομείς, αλλά και για την αξιοποίηση και προβολή της ιστορικής συλλογής των βιβλίων της Αργυρούπολης.

NAOYSA.ARGYROYPOLI.DHMARXOS.4.10.20194

Η αποστολή παρέμεινε στη Νάουσα έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, ακολουθώντας το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας, και αποσκοπώντας στην παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων από ένα σύνολο ενεργειών.

NAOYSA.ARGYROYPOLI.DHMARXOS.4.10.20198