Τη θεατρική παράσταση «Φώταγας» του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, που ανεβάζει η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ) σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη, θα παρουσιαστεί στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς.

Η παράσταση θα δοθεί με πρωτοβουλία του δήμου Παιονίας, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, και ώρα 20.30 στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι επόμενες παραστάσεις του θεατρικού έργου «Φώταγας» θα δοθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Ιουνίου στις Μουριές και στις 3 Αυγούστου στο Κρυονέρι Λαγκαδά.

Να επισημάνουμε ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί παραστάσεις στα Σούρμενα Αττικής στις αρχές Μαΐου και στην Τραπεζούντα Πιερίας, όπως επίσης και στις 11 και 12 Μαΐου στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Επίσης στις 29 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε παράσταση στο Κιλκίς, στην οποία συνεργάστηκαν πέντε σύλλογοι, Πικρολίμνης, Επταλόφου, Μεγάλης Βρύσης, Κάτω Ποταμιάς και Αγίου Μάρκου. Επίσης, υπάρχει πρόσκληση για να δοθεί θεατρική παράσταση τον Νοέμβριο στη Γερμανία.