Οι Πόντιοι καλλιτέχνες, λυράρηδες και τραγουδιστές, σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν τιμητική βραδιά για τον συνάδελφό τους Θόδωρο Βεροιώτη, σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνουν, η ομάδα του Παλλαλιακού και ο σύλλογος Ευστάθιος Χωραφάς, στην Πατρίδα του νομού Ημαθίας.

Η τιμητική εκδήλωση για έναν Πόντιο καλλιτέχνη, με μεγάλες ευαισθησίες, με γνώση της ποντιακής μουσικής, δάσκαλος ο ίδιος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στη Γερμανία, από συναδέλφους του, κάνει μεγαλύτερο το εγχείρημα, γιατί οι ίδιοι καλλιτέχνες τιμούν έναν συνάδελφό τους, ο οποίος έχει προσφέρει στην ποντιακή μουσική παράδοση.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνεργάστηκαν πολλοί, προκειμένου η βραδιά να είναι έτσι όπως αρμόζει σε έναν καλλιτέχνη, ο οποίος έδωσε την ψυχή του για την ποντιακή μουσική παράδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την τιμή εισόδου που είναι 10 ευρώ και θα διατεθεί για ιερό σκοπό, το κόστος είναι για το ποτό 5 ευρώ, μία φιάλη κρασί 5 ευρώ, αναψυκτικά 1 ευρώ και φαγητό (πλήρες μενού) 5 ευρώ, όλα στο κόστος, αφού όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, καλλιτέχνες και το κέντρο «Σείριος».

Η μεγάλη τιμητική ποντιακή βραδιά για τον Θόδωρο Βεροιώτη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2018, στις 9 το βράδυ, στο κέντρο «Σείριος» στο Μακροχώρι Ημαθίας. Πληροφορίες 2331044500.

Στην ποντιακή βραδιά, συμμετέχει πλειάδα Ποντίων Καλλιτεχνών, οι οποίοι κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Αετόπουλος Γιώργος.

Ζημπιλιάδης Στέργιος.

Ιωακειμίδης Μπάμπης.

Ιωαννίδης Γώγος.

Καγκέλιδης Παντελής.

Καραπαναγιωτίδης Κώστας.

Κουρτίδης Γιάννης.

Μωυσιάδης Γιώργος.

Νικολαΐδης Στάθης.

Παπαδόπουλος Λευτέρης.

Παρχαρίδης Αλέξης.

Σαλονικίδης Ιορδάνης.

Σιδηρόπουλος Γαβρήλος.

Τσαχουριδης Ματθαίος.