Ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, διοργανώνει ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στα ιδιόκτητα γραφεία του συλλόγου, στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και την άφιξη νέων φοιτητών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στο Γλέντι Υποδοχής πρωτοετών φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στις 21.30, στο χώρο του Συλλόγου, επί της οδού Πετροπουλακιδών 3 (Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου). Σας περιμένουμε!».

FITITES.XOROS.19.10.20171

Οι Πόντιοι φοιτητές έχοντας μια μακρόχρονη παράδοση στην ιστορία και των πολιτισμό, έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα και διατηρούν τις παραδόσεις και διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα, από γενιά σε γενιά. Τόσο στην περίοδο μετά την κατοχή και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όσο και μετά την πρώτη της δικτατορίας, ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, είναι ο πλέον δυναμικός εθνικοτοπικός σύλλογος της πόλης.