Γεύσεις της ποντιακής κουζίνας, των γεύσεων του αλησμόνητου Πόντου, της γνήσιας παραδοσιακής διατροφής, θα γευθούν όλοι όσοι βρεθούν στις 11 το πρωί του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου 2018, στο χώρο του Λευκού Πύργου, όπου η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από την λειτουργίας της, θα προσφέρει σε συνεργασία με το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων «Ραγιάν», ταναμένον σορβά, αλλά και ωτία που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου.

Στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της ποντιακής διατροφής θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θωμάς Σαββίδης, για την αξία της παραδοσιακής διατροφής και των χαρακτηριστικών της, ενώ στους περαστικούς θα διανέμονται δωρεάν οι γεύσεις του Πόντου, για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Όπως είπε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων Ηρακλής Τσακαλίδης, ο οποίος πλαισιώνονταν από την γραμματέα Παναγιώτα Ιωαννίδου και την Γεωργία Πετρίδου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας και του τμήματος αιμοδοσίας, οι εκδηλώσεις μας στόχο έχουν να κάνουν γνωστό στους Θεσσαλονικείς τη δράση του συλλόγου τα τελευταία 25 χρόνια. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν ποντιακοί χοροί από τα τμήματα του συλλόγου.

Επίσης την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 19.30 το απόγευμα η ΕΠΩΦ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη διαδρομή των 25 χρόνων του συλλόγου στο αμφιθέατρο του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου όπου θα γίνει η προβολή ενός δεκαπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ που αναφέρεται τόσο στην ίδρυση του Ωραιοκάστρου, όσο και την ίδρυση και πορεία του συλλόγου μέχρι σήμερα.

Ο σύλλογος που απαριθμεί σήμερα περίπου 800 μέλη, ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων, της ιστορίας, της λαογραφίας και του πολιτισμού.