Μια γνήσια ποντιακή βραδιά υπόσχονται οι υπεύθυνοι του συνδέσμου Νικοπολιτών Θεσσαλονίκης «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», με στόχο να βρεθούν οι καταγόμενοι από τη Νικόπολη του Λαγκαδά στο χωριό και σήμερα έχουν σκορπίσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Στη σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος και και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Σταθεροπούλου, αναφέρεται: «Ο πρόεδρος και  το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Νικοπολιτών Θεσσαλονίκης "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ" σας προσκαλούν στην ποντιακή βραδιά που διοργανώνουν την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στο προαύλιο του πολιτιστικού κέντρου Νικόπολης του Δήμου Λαγκαδά.
Σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον, εξαίρετοι καλλιτέχνες και μοναδική φιλοξενία αποτελούν εγγύηση για μία αξέχαστη εμπειρία.
Η ποντιακή βραδιά εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΝΙΚΟΠΟΛΕΙΑ 2018" που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Νικοπολιτών συνεχίζοντας μία μακρόχρονη παράδοση».
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν: Στο τραγούδι ο Ανέστης Μωυσής, στη λύρα ο Γιώργος Μωυσιάδης, στο κλαρίνο ο Λευτέρης Δίγκας, στα πλήκτρα ο Άκης Γεωργιάδης, στο νταούλι ο Γιώργος Ψωμιάδης, και στα κρουστά ο Γιώργος Παντελίδης. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νικόπολης του Δήμου Λαγκαδά, τελεί υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό.